ÖDP (Özgürlük ve Dayanışma Partisi) Keşan İlçe Teşkilatı Yönetim Kurulu üyesi Hasan Karagöz, dün düzenlediği basın toplantısıyla tutukluluk süreciyle ilgili bilgi verdi.

Saat 14.30’da, ÖDP Keşan İlçe Teşkilatı bürosunda başlayan açıklamada ilk olarak konuşan ÖDP Keşan İlçe Başkanı Metin Tanal, “Geçmiş dönem parti meclis üyemiz, ÖDP ilçe başkanlığı yapan şimdi de Birleşik Haziran Hareketi Meclis Üyesi Hasan Karagöz hocamız 8 günlük bir aradan sonra aramıza dönmüştür. AKP’nin baskıcı uygulamalarına ilişkin düşüncelerini kamuoyuyla paylaştığı için tutuklanmıştır. Tutuklanmanın, hukuk dışı ve hükümsüz olduğunu ilk gün ifade etmiştik. Bugün, bu gerçek anlaşılmıştır. Hasan Karagöz hocamızın tutuklanma sürecinde yanımızda olan ve destek veren siyasi partilere, demokratik kitle örgütü ve sendikalara, Keşan’daki yerel basın emekçilerine, ÖDP Keşan İlçe Örgütü olarak teşekkür ediyoruz.” dedi.

KARAGÖZ: BENİ HEDEF GÖSTEREN MUHTARA DAVA AÇACAĞIM

ÖDP Keşan İlçe Teşkilatı Yönetim Kurulu Hasan Karagöz, tutukluluk sürecinde ciddi bir dayanışma gösterildiğini belirterek, “Bu dayanışma içerisinde olan tüm dostlara ve yoldaşlara buradan tekrar bin selam diyorum. İyi ki varsınız, sağ olun. Suçum, ‘Terör örgütü propagandası’ yapmakmış. Oysa ben 1990 yılından, 2000 yılına kadar sendika başkanlığı, KESK yönetim kurulu üyeliği yaptım. Defalarca basın açıklaması yaptım. 2000 yılından sonra farklı aralıklarla ÖDP ilçe başkanlığı yaptım. 3 dönem ÖDP PM üyeliği yaptım. Yaptığım, daha öncekilerden farklı bir basın açıklaması değildi. Ancak AKP ülkemizde şu an gerçekten faşizan bir terör estiriyor. Muhalif olan hiçbir sese, hiçbir soluğa tahammülü yok. Beni tutuklatmakla, tüm muhalif kamuoyuna mesaj vermek istiyorlar. Yani, ‘aklınızı başınıza devşirin, kuzu kuzu oturun, ses çıkarmayın, aksi durumda özgürlüklerinizi kısıtlama dâhil her şey yapabiliriz’ demeye getirildi. Hukuksuz bir şekilde tutuklandığımı düşünüyorum. Konu bundan sonra yargıda. Bu konuyla ilgili ben 16 Şubat günü Cumhuriyet savcılığında ifade vermiştim. Savcı serbest bıraktı. 18 Şubat’ta yine ihbar niteliği taşıyan ve hakaretlerle dolu bir muhtarın basın açıklamasından sonra bunu savcı ihbar telakki etmiş olsa gerek, yeniden gözaltı kararıyla ifadeye çağrıldım ve tutuklandım. Ülkedeki durumu biliyorum, yetkili, sorumlu ve görevlileri de anlıyorum. Kimseye kırgın veya kızgın da değilim. Herkes çoluk, çocuğuna bir parça ekmek vermek için çırpınıyor. Bu konuda tavır ve davranışları da anlıyorum. Ancak şunun bilinmesini istiyorum, bu muhtarın bana yönelttiği suçlamalarla ilgili Pazartesi günü suç duyurusunda bulunacağım ve dava açacağım. Çünkü hem hedef gösterme var, hem hakaret var. Bu anlamda avukat arkadaşlar dilekçeyi hazırladılar.” dedi.

BAŞIM DİK ALNIM AK

Karagöz, sözlerini şu şekilde sonlandırdı: Şunun da bilinmesini istiyorum ki benim kanım da sütüm de bozuk değil. Özellikle bizim gibi düşünenler için bu vatan kutsaldır. Vatanın değerini biliyoruz. Benim sütümün bozuk olduğunu söyleyen kişi bilsin ki, benim ailem Selanik göçmenidir. 93 harbinde tehcirle buraya gelmişler. Babamın babası Çanakkale’de şehit düşmüş. Dolayısı ile bu vatan toprakları dedelerimin kanı ve ninelerimin gözyaşları ile yoğrulmuştur. Bana vatan haini diyor ama bu vatanın her parçası benim için çok önemli. Hepimiz vatanseveriz ve vatan topraklarının en ufak parçasının peşkeş çekilmesine de her zaman direndik. Benim geçmişimde de bundan sonraki yaşamımda da utanılacak bir şeyim olmadı. Başım dik anlım ak.”