ÖDP Keşan İlçe Yönetim Kurulu, yakın zamanda gerçekleştirilen bombalı saldırılar ile Rusya Federasyonu Büyükelçisine yapılan suikastı yazılı açıklama ile kınadı. ÖDP Keşan İlçe Yönetim Kurulunun açıklaması şöyle:

HALKIMIZIN DÜŞLERİNİ ÇALAN HER SALDIRI, HALK DÜŞMANLIĞIDIR

“10 Aralık’ta İstanbul’da, 17 Aralık’ta Kayseri’de gerçekleştirilen bombalı saldırıları şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. Her iki saldırıda da yitirdiğimiz yurttaşlarımızı saygıyla anıyor, yakınlarına ve ülkemize başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Ayrıca Rusya Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’un suikastla hayatını kaybetmesinden dolayı üzüntülerimizi ifade ediyor, Rusya haklına başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz. İstanbul ve Kayseri’de TAK tarafından gerçekleştirilen, düşmanlığı ve ayrışmayı derinleştiren bu katliam, halka, yaşam hakkımıza, sokağımıza, geleceğimize yönelik bir saldırıdır. Görevi başındaki emekçilerin, öğrencilerin, çocukların yani halkımızın düşlerini çalan her saldırı, halk düşmanlığıdır. Anneleri, babaları, eşleri, çocukları kahreden bu kanlı saldırıların halkta umutsuzluk ve karamsarlık yaratmayı hedefleyen politikalara hizmet edeceği açıktır.

BU ÜLKE BAŞKANLIK HAYALLERİNDEN, KAOS PLANLARINDAN, HALK DÜŞMANLARINDAN BÜYÜKTÜR

İnsanlarımızın cansız bedenleri yerde yatarken, ölümleri ‘Başkanlık’ hesabına vuran, intikam söylemi üzerinden siyasi rant devşirmeye çalışanların da dertlerinin memleket olmadığı açıktır. Karşılıklı olarak beslenip büyütülen bu intikam söyleminin ‘siyasi bir sorun’ olan Kürt meselesinin çözümüne hizmet etmeyeceği, Türk ve Kürt halkının, yoksulların yararına olmadığı açıktır. Kanı kan ile yıkamak, ölümü kutsamak mutlak bir kesinlikle reddedilmelidir. Katledilen her bir canın, parçalanan her bir bedenin yarattığı dehşetin zihinlerde ve kalplerde bölünmeyi kışkırtan bir etki yarattığı bilinmelidir. Her ne olursa olsun, kim ne yaparsa yapsın, bu boğucu, kahredici şiddet ortamına rağmen ÖDP; ölüme karşı hayatı savunmaya, karamsarlığa karşı umudu büyütmeye, düşmanlaştırma politikasına karşı kardeşliği seslendirmeye devam edecektir. Başkanlığa giden bu yolu kanlı taşlarla döşeyenler bilmelidir ki, bu ülke başkanlık hayallerinden, kaos planlarından, halk düşmanlarından büyüktür. Ülkemizin geleceğinin bombalı saldırılarla belirlenmeye çalışılmasını asla kabul etmiyoruz. Herkesin yaşam hakkını savunuyoruz. Bu saldırı ancak ve ancak Başkanlık sitemine mahkûm etmeye çalışanlara hizmet eder.

BU SALDIRILAR ETNİK AYRIŞMAYI DERİNLEŞTİREN, KARDEŞLİĞİMİZİ VURAN SALDIRILARDIR

Ülkemiz, bombaların, silahların, intikam kavgasının içinde adım adım etnik bir boğazlaşmaya doğru sürükleniyor. Her saldırı etnik karşıtlığı körüklüyor. Her saldırı ülkemizi emperyalist merkezlerin tezgahında gelişen Ortadoğu’nun etnik ve mezhepsel çatışma dalgasına daha fazla yaklaştırıyor. PKK ve yan örgütü TAK bilmelidir ki; Bu saldırılar etnik ayrışmayı derinleştiren, kardeşliğimizi vuran saldırılardır. Bu saldırılar halk düşmanlığıdır ve hiçbir haklı gerekçesi olamaz. Başta AKP olmak üzere herkes sorumlu davranmalı, etnik bir boğazlaşmayı derinleştirecek adımlardan uzak durmalıdır. AKP İktidarı gerek ülkemizde akan kanın gerekse Yeni Osmanlıcılık hayalleri ile ülkemizi soktuğu Suriye bataklığında akan kanın sorumluluğundan kaçamaz. Daha dün Suriye’de AKP’nin ‘öfkeli çocuklar’ dediği caniler 14 askerimizi katletti. Suriye’de yiten canlar 33 oldu. Neden? Büyük acılar içinde bırakılan memleketimizin geleceğine, kardeşliğimize, bir arada yaşama irademize sıkı sıkı tutunmanın zamanıdır. Bu zor günlerde tüm gücümüzle bunun için mücadele edelim. 5 Haziran 2015’ten bugüne kadar 25 bombalı saldırıda 420 yurttaşımızı yitirdik. Bu cani saldırılar sonra iktidar mensuplarından hamaset ve intikam nutukları değil siyasi sorumluluğu üstlenecek insani davranışlar bekliyoruz.”