HABER MERKEZİ

Yöneticileri empati yapmaya davet eden ÖDP Keşan İlçe Örgütü açıklamasında şunlara yer verildi:

“AKP’nin kadro yalanına karşı güvenceli iş, insanca yaşam taleplerini seslendiren taşeron işçilerinin yanındayız. Taşeron çalışma düzeni AKP’nin işçilere dayatmasıydı. Dolayısıyla AKP’nin bu düzeni ortadan kaldıracağına inanmak saf dillik olur. Çünkü on altı yıllık icraatında AKP bütün tercilerini patronlardan yana kullanmıştır. 

AKP taşeron düzenlemesini MAN Belgeleri, Malta Belgeleri, Zarrap davası sürecinde gündem değiştirmek amacıyla gündeme taşıdı ve TBMM’yi devre dışı bırakarak tüm siyasi rantı kendi hanesine yazabilmek için  konuyu KHK ile göreceli bir şekilde çözdü. Çünkü genel yaşamda taşeron dev bir sorun olarak ortada duruyor.

AKP gerçeği ortada, AKP, artık ülkemiz ve ülkemiz insanları için son derece zararlı bir konumdadır. Bunun tek yolu da AKP’den kurtulmaktır.

Ancak emekçiler üzerinden yerelde yaşanan ve el insaf dedirtecek bir gerçeklik daha var. Taşeron işçilerin üç aydır belediyeden maaş alamamaları. Bu duruma “el insaf” demek lazım çünkü belediyenin çalışan memurlarına, sendikalı ve kadrolu işçilerine borcu yok. Sadece taşeron işçilere üçer aylık borcu var. Oysa Belediyedeki memur ve kadrolu işçiler bir taşeron işçinin aldığı maaşın en az iki katını alıyor. Ama taşeronların güvencesiz olması, çalışma yaşamlarının sürekliliği birkaç kişinin iki dudağı arasında olması onları çaresiz bırakıyor. Bunun için el insaf diyoruz. Oysa mali fatura kadrolu işçiler ve memurları da kapsayacak şekilde geniş yelpazeye dağıtılabilirdi. “VURUN ABALIYA” mantığı kabul edilemez.

Sayın yetkilileri, asgari ücretle çalışan, evi kira olan, okuyan çocuğu bulunan ve üç ay bu asgari ücreti de alamayan bir işçinin yerine kendilerini koyup empati yapmaya davet ediyoruz. Bu durum kölelik dönemlerini çağrıştırıyor. Ama ne yazık ki yerelde iktidar olan anlayışla hiç ama hiç örtüşmüyor.

ÖDP olarak önerimiz; Bu durum zorunluluksa eğer mali disiplin esas alınarak yelpaze genişletilmeli, tüm ödemeler belli bir süre ertelenmeli taşeron işçilerin mağduriyeti giderilmelidir. 

Sosyal belediyecilik bunu gerektiriyor. Konunun takipçisi olacağız.”