ÖDP (Özgürlük ve Dayanışma Partisi)’nin, 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlere yönelik programı, seçim siyaseti ve çalışmaları Edirne’de masaya yatırıldı.

ÖDP Edirne İl Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Çolak, aralarında Keşanlıların da bulunduğu adayları açıkladı.

Dün, ÖDP Edirne İl Başkanlığı’nda gerçekleştirilen toplantıda, Nevzat Çolak tarafından yapılan yazılı açıklamada, Türkiye’nin ekonomik ve sosyal bir kriz içinden geçtiği belirtilerek, bu krizin, 11 yıldır ülkeyi birlikte yöneten iktidar güçlerinin din iman örtüsü altında geliştirdikleri neoliberal sömürü düzeninin bir krizi olduğu belirtildi. Toplantıda ÖDP’nin Edirne’de bağımsız aday Ayten Eren’i desteklediği, İl Genel Meclisi adaylarının Ramazan Bozkurt ve Ahmet Ateş olduğu belirtilerek, ara başlıklar halinde şöyle denildi:

“YOLUMUZ, HAZİRAN DİRENİŞİNİN DEVRİMCİ YOLUDUR”
“Yoksulun daha çok yoksullaşmasına ve bir avuç para babasının daha çok zenginleşmesine dayanan politikaların yarattığı ülke gerçeği ortadadır. AKP’nin emeği güvencesizleştirerek ve halkı mülksüzleştirerek sürdürdüğü yağma ve talan politikalarının nasıl rant, rüşvet ve yolsuzluk kaynağı olduğu açık biçimde görülmektedir. AKP-Cemaat çatışması içinde ortalığa saçılan tüm kirli ve karanlık ilişkiler bu neoliberal yağma düzeninin parçası olarak, iktidarın kurumsal niteliğini göstermektedir. Şimdi tüm bu kirli gerçekler orta yerde dururken, ülkemizin geleceği emperyalizme bağımlı neoliberal-gerici iktidar güçlerinin kavgası içinde biçimlendirilmek istenmektedir. Erdoğan ve AKP kendi günahlarının üzerini cambaza bak oyunları ve komplo teorileri ile örtmeye ve bu kriz ortamını kendi diktatörlüğünü pekiştirmenin bir vesilesi haline getirmeye çalışmaktadır. Bunun karşısında ise cemaat merkezli inşa edilmeye çalışılan yeni ittifak ilişkileri ile AKP’nin yeni bir versiyonu yaratılarak tüm pislikleriyle düzen aynı şekilde sürdürülmeye çalışılmaktadır. Bu biri diğerinden farksız iktidar güçlerinin egemenlik savaşı içinde ülkemizin kaderinin belirlenmesine karşı bizim Fikrimiz bizim yolumuz ise haziran halk direnişinin devrimci yoludur.”
“FİKRİMİZ, FATSA’NIN DEVRİMCİ FİKRİDİR”
“Evet şimdi bir yanda ülkeyi zorbalıkla, çetelerle ve hırsızlıkla yönetenler var diğer yanda da Haziran direnişini yaratan milyonlar var, halk var. Yerel seçimler böyle bir ekonomik ve siyasi kriz içerisinde, ülkenin yakın geleceğinin belirleneceği sürecin bir parçası olarak gerçekleşmektedir. ÖDP, yerel seçimlerde çürümüş ve artık her yerinden lime lime dökülen bu düzenin tüm güçleri karşısında birleşik halk muhalefetinin geliştirilerek Türkiye’nin eşitlik ve özgürlük temelinde yeniden kurulması iddiasını her yerde güçlendirmek için mücadele edecektir. Haziran direnişinde gördük ki, Erdoğan ve AKP iktidarının geriletilmesi ancak halkın kendi sözü ve eyleminin eseri olacaktır. Bizim fikrimiz bu!
Ülkemizin bu krizden çıkabilmesi, bu çürümüşlüğün ortadan kaldırılması ne ülkeyi bugüne kadar yönetenlerin vaatlerinde ne de bu düzeni inceltilmiş biçimde sürdürmeye aday olan düzen güçlerinin iktidar arayışındadır. Bizim fikrimiz de çözüm halkın örgütlü direnişinde, çare halkın kendi iktidarındadır. Bizim fikrimiz ülkenin kan gölüne çevrilmeye çalışıldığı zor koşullar altında halkın kendi kendisini yönetmesine dayanan Fatsa’nın devrimci fikridir. Bizim fikrimiz haziran günlerinde sokaklarda, mahallelerde, parklarda direniş içinde filizlenen halkın kaderi ve geleceği hakkında doğrudan söz sahibi olacağı Gezi’nin devrimci fikridir.”
“YARINI BUGÜNÜ KURMAK HEMEN ŞİMDİ!”
“Hırsızların, soyguncuların, çetelerin yönetmesine bizim fikrimiz son verecek; mahallelerde, iş yerlerinde, üniversitelerde halkın kendi kendini yönettiği söz ve karar meclisleri ile halk iktidarı kendi eline alacaktır. Bu mücadelede, yarın bugünden kurulacaktır. ÖDP, yerel seçimlerde neoliberal-gerici düzenin giderek faşist bir doğrultuda gelişen saldırıları karşısında halkın direnme mevzilerini güçlendirmek, bu anlayışla halkın birleşik muhalefet imkanlarını çoğaltmak ve halkın kendi iktidarını fikrini büyütmek için vardır. Bu anlayış ve iddia ile Partimiz yerel seçimlerde ülke çapında Büyükşehirlerde Meclis üyeliklerinde ve Büyükşehir olmayan illerde İl Genel Meclisi’ne kendi adı ve adaylarıyla katılacaktır. Yerel seçimlerde mücadelemiz bir yanıyla da birleşik halk muhalefetinin yaratılması arayışının bir parçası olarak ele alınmış, yerel mücadele platformlarına dayanan ortak program ve ortak adaylıkların gelis
̧tirilmesi noktasında çaba içinde olunmuştur.”

ÖDP’NİN YEREL SEÇİM ADAYLARI:
“Bu anlayışla yürüttüğümüz çalışmaların ardından Artvin Hopa’da ve Kemalpaşa’da; Hatay Arsuz ve Defne’de ortak zeminler üzerinden ÖDP olarak seçime katılıyoruz. Rize Fındıklı, Trabzon Tonya, Nevşehir Avanos’ta ortak zeminler üzerinden belirlenen program ve adaylıklar çerçevesinde CHP çatısı ile seçimlere giren adayları destekliyoruz.
Ankara Büyükşehir’de adayımız, TKP, Halkevleri, EHP ile emek ve demokrasi güçlerinin inisiyatifi ile oluşturulan bağımsız sol aday Meclisi’nin adayı Kaya Güvenç’tir. İzmir Narlıdere’de, barınma haklarına sahip çıkma mücadelesi yürüten Narlıdere Dayanışması’nın inisiyatifiyle ortak aday çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ortak zeminlerin dışında Uşak Belediye Başkanlığı seçimlerine Uşak’ın ilk kadın belediye başkan adayı Fadime Genç ile ÖDP olarak katılıyoruz. Yine Bodrum’da Partimiz ilçe Belediye Başkanlığı seçimlerinde yer alacak. Edirne’de ise seçimlere tüm ilçelerimizde İl Genel Meclisi Adaylarımız İle katılıyoruz. Edirne Belediye Başkanlığı seçimlerinde ise yıllardır AKP’nin yağma ve talan politikalarına karşı direnen kentin muhalif hareket ve kişilerinin adayı olan Bağımsız Aday Ayten Eren’i destekliyoruz.”