Dün saat 19.00 sıralarında Eski İtfaiye önünde toplanan yaklaşık 70 kişilik grup, Gezi Parkı olaylarıyla başlayan, ODTÜ ve Tuzluçayır’da devam eden direnişe destek verdi.  22 yaşındaki Ahmet Atakan’ın hayatını kaybetmesini de sloganlar atarak protesto eden grup, zaman zaman alkış ve ıslıklarla protestosunu sürdürdü.



GEMİCİ: BUNLARIN HESABINI KİM VERECEK?

Grup adına açıklama yapan Taylan Kıvılcım Gemici, şunları söyledi:Ülkemizin tarihsel bir sınavdan geçtiği Gezi Direnişinde kazanan halkımız, kaybeden ise faşizm ve onun temsilcisi AKP hükümetidir. Bugün öğrencisi, işçisi, memuru, genci, yaşlısı, Türk, Kürt demeden Türkiye halkları olarak yaşam alanlarımıza müdahale edilmesine, doğa talanına, yoksulluk, işsizliğe karşı tek yumruk olarak yine alandayız ve olmaya devam edeceğiz. Bizler dün Gezi Parkı için alanlardaydık, bugün de ODTÜ’deki doğa talanına karşı alanlardayız ve olmaya da devam edeceğiz. AKP hükümetinin en istersem olacak.> zihniyeti, tarihin çöplüğünde yerine hazırlamıştır. Bunun birçok örneği gibi. Bizlere ileri demokrasiden bahsedenlere sormak istiyoruz: Afyon’daki askerlerimize ne oldu? Uludere’de savaş uçakları tarafından bombalanarak öldürülen insanlarımıza ne oldu? Reyhanlı ve Akçakale’deki ölen insanlarımız ne oldu? Haziran direnişinde ölen insanlarımız ne oldu? Bunların hesabını kim verecek?”

“DİN HİÇBİR DEVLETİN VEYA TÜZEL KİŞİLİĞİN TEKELİNDE OLAN BİR ŞEY DEĞİLDİR”

Gemici, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bugün sözde kardeşlikten bahsedenler Cami-Cemevi projesini devlet eliyle yapmak istiyor. Sözde Alevilerin yanında olduğunu savunan Cem Vakfı Başkanı İzzettin Doğan hükümet ile anlaşarak bir kere daha din sömürücülüğüne soyunmuştur ve samimiyetsizliğini bir kere daha ortaya koymuştur.

Din hiçbir devletin veya tüzel kişiliğin tekelinde olan bir şey değildir. Bu politika halklarımızı ayrıştırmaktan başka bir şey değildir ve bunun kararını ancak Türkiye halkları verebilir. Bundandır ki Tuzluçayır’daki insanlarımızın tepkisi halkların kardeşliği temelinde ve hükümete karşı bir tepkidir.

Dün Kerbela’da Yezid, bugün Hatay’da Erdoğan!

Daha dün gece bir fidanımızı daha katlettiler. Ahmet Atakan 22 yaşındaydı. Her insanımız gibi hakkını savunmak için Hatay sokaklarındaydı. Fakat on metreden kafasına nişan alınarak atılan gaz bombası kapsülü ile vahşice katledildi. Faşizmi döktüğü kanda boğacağız!”

Açıklamanın ardından topluluk olaysız dağıldı.