Keşan Belediyesi kültür etkinlikleri kapsamında, Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda 29 Nisan 2013 Pazartesi günü başlayan, Keşan’daki ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik “Sanatçı Akın Akıntürk ile Dünyaya Yön Veren 40 İnsan” adlı gösteri 3 Mayıs Cuma günü yapılan sunumlarla sona erdi.

Gösteride; dünyaya yön veren ve içlerinde, İbn-İ Sina, Arşimed, Celaleddin Rumi, Alparslan, Metehan, Nobel, Röntgen ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk gibi 40 büyük insanın hayatı, eserleri,  sinevizyon, ikili anlatım ve konserlerle harmanlanarak 4 günde toplam 5 bin 260 öğrenciye sunuldu.

Gösterinin finalinde yer alan Atatürk, öğrencilerden büyük alkış aldı.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın da desteklediği eğitici bir proje olan gösteride, sosyal bilgiler, fen ve teknoloji, fizik, kimya, biyoloji, tarih, felsefe, mantık, matematik, sosyoloji, geometri derslerini içeren etkinlik, Sanatçı Akın Akıntürk’ün kendi bulup geliştirdiği görüntülü konser tekniği ile öğrencilere sunuldu. Öğrenciler sunumu dikkatle dinlediler ve Akın Akıntürk’ün söylediği şarkılarda da adeta coştular ve eşlik ettiler.

29 Nisan 2013 Pazartesi günü başlayan ve 3 Mayıs Cuma günü sona eren etkinliği 22 okuldan toplam 6 bin 250 öğrenci izledi.

3 Mayıs 2013 Cuma günü saat 13.00’te başlayan sunumu Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Keşan Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ayşegül Arslan Aydın ile 600’e yakın öğrenci de izledi.

Sunumun sonunda konuşan Özcan, “Sizler için 4 gündür bu organizasyonu düzenledik. Sizler için hiç bir masraftan çekinmedik. Sizleri biraz bilgilendirmek ve birazcık da eğlendirmek esas hedefimizdi. Gerçek hedefimiz de az önce söylediğiniz Türkiyem şarkısı idi. İnanın siz bu şarkıyı söylerken gözlerim doldu. Türkiye bizim ülkemiz 5 bin yıllık devlet geleneği olan bir ülkeyiz biz. Bugüne kadar geldik. Şunu unutmayalım ki dünyada sadece Türkiye’deki insanlar yaşamıyor. Etrafımızda başka milletler başka devletler var. Eğer bu yarış sürecinden biraz koparsak yerimizde yeller eser bunu da unutmayacağız. Bugüne kadar atalarımız dedelerimiz nasıl çalışarak yeri geldiğinde bu vatan toprakları için gözünü kırpmadan canını verdilerse,  yanlış anlamayın savaş çığırtkanlığı yapmıyorum. Savaş gerekli olduğu zaman yapılır. Sizin savaşınız bilgi savaşıdır, ekonomide daha ileri gitme savaşıdır. Bundan sonra bu topraklarda sizlerin çocukları kalacak. Dolayısıyla kendinizi bir Amerikalıdan bir Almandan bir Japondan sakın ola ki daha aşağıda düşünmeyin. Atatürk demiş ki Türk Milleti Zekidir Çalışkandır. Bizim kimseden aşağı kalır yanımız yoktur. Sizlere okullarınızda başarılar diliyorum. Herşey gönlünüzce olsun” şeklinde konuştu.

Gösteride dünya ve insanlık tarihinin gidişatında olumlu yönde çığır açmış insanlar ve olaylar gençlere örnek olarak sunuldu.