Keşan Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu öğrencileri ve Keşan Demokrasi Platformu, dün toplanarak, önceki gün hayatını kaybeden 15 yaşındaki Berkin için yürüdü.

UYGULAMALI BİLİMLER, İLK KEZ SOKAĞA ÇIKTI

Keşan Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu öğrencileri, geçen haziran ayındaki Gezi eylemlerinde başından vurularak yaralanan ve 269 gün sonra, önceki gün yaşamını yitiren Berkin Elvan’ın ölümünü protesto etti.

Keşan’da ilk kez okul dışı bir toplu eylem gerçekleştiren Keşan Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu öğrencilerinin protestosu saat 12.15 sıralarında başladı. Keşan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü önünde toplanan yüzlerce öğrenci, kortej halinde; Hastane Caddesi, Önder Caddesi, Tekel Meydanı boyunca yürüyerek İsmet İnönü Caddesi’ne ulaştı. Burada bulunan AK Parti Keşan İlçe Başkanlığı önüne gelen üniversite öğrencileri, “Hırsız Tayyip Erdoğan” , “Berkin’in Katili AKP’nin Polisi”, “Polis uyuma, katilleri yakala” , “Hırsız var” ve “Katil var” sloganları attı. Öğrenciler daha sonra Cumhuriyet Meydanı’na gelerek Atatürk Anıtı önünde protestolarını sürdürdü. Bir süre oturma eylemi yapan Keşan Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu öğrencileri, daha sonra olaysız dağıldı.  










KEŞAN DEMOKRASİ PLATFORMU DA BERKİN İÇİN YÜRÜDÜ

Keşan Demokrasi Platformu da aynı gün Berkin Elvan’ın ölümünü protesto etmek amacıyla yürüdü.

Saat 17.00 sıralarında Keşan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü önünde toplanan yüzlerce kişi, sloganlar atarak Hastane Caddesi istikametinden, Keşan Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüdü. İnönü Caddesi’ndeki AK Parti Keşan İlçe Başkanlığı önüne gelen protestocular, burada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve hükümet aleyhine sloganlar attı. Daha sonra Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önüne gelen protestocular, basın açıklaması yaptıktan sonra olaysız dağıldı.

Keşan Demokrasi Platformu adına Dilan Şen tarafından okunan bildiride şöyle denildi: “Gezi direnişi sırasında polisin attığı gaz bombasıyla başından vurulması sonucu komaya giren ve 269 gündür yaşam mücadelesi veren, 15 yaşına yoğun bakımda giren Berkin Elvan, dün (önceki gün) aramızdan ayrıldı. Ailesi ve tüm yakınlarının Berkin’i evladı, kardeşi olarak gören herkesin, hepimizin başı sağ olsun. 14 yaşında vurulan bir çocuğu 15 yaşında toprağa veriyoruz. Berkin Elvan haziran direnişinde yitirdiğimiz sekizinci canımız oldu. Vur emri verenler, 15 yaşında çocuğun 16 kilogramlık cenazesinin ağırlığı altında ezilecektir.”