SONGÜL KONAR

Saat 14.00 sıralarında, Ahmet Yenice Ortaokulu Sevim Yenice Kültür Salonu'nda başlayan törene; Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Yakup Balcı, Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Saz ile Şube Müdürleri, Keşan Engelliler Derneği Başkanı İsmail Büyükkayhan, projenin öncüsü sınıf temsilci velisi Aynur İncekara, öğrenciler, veliler ve öğretmenler katıldı.

TEKİN: "KÜÇÜK YARDIMIMIZ KARTOPU GİBİ BÜYÜYÜP HERKES TARAFINDAN YAPILMALI"

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı'nın söylendiği törenin açış konuşmasını, 7-F sınıfı adına, Nisa Tekin yaptı. 10-16 Mayıs Engelliler Haftası etkinliklerinin devam ettiğini hatırlatan Tekin, "Akraba evliliği, gebelik öncesi tedbirsizlikler, aşıların zamanında yapılmaması ve kazalar, engelliliğin en önemli etkilerindendir. Engellilerin de hayatlarının sürdürülebilmeleri için çalışmaları gerekir. Engellilerin iş sahibi olmaları için yardımcı olmalıyız. İşyerlerinde engelliler için de yer ayrılmalı. Engelliler ile alay etmeyelim, bizler de bir gün engelli olabileceğimizi unutmayalım. Yaptığımız yardım herkese örnek olmasını umuyoruz. Küçük yardımımız kartopu gibi büyüyüp herkes tarafından yapılmalı." dedi.

BÜYÜKKAYHAN: "MAVİ KAPAK YERİNE SINIFLARDA ENGELLİ KUMBARALARI KONABİLİR"

Nisa Tekin'in yaptığı konuşmanın ardından, Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Yakup Balcı ile İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Saz, proje kapsamında temin edilen 2 adet tekerlekli sandalyeyi Keşan Engelliler Derneği Başkanı İsmail Büyükkayhan'a teslim etti. Sandalyeleri teslim alan Büyükkayhan, "Velilerimiz ve öğrencilerimiz, 'Engelliye Engel Olma Yardım Et' gönüllülük esasına dayanan çalışmalar yapmış olduklarından mutlu olduk. Öğrencilerin sesi İstanbul Arnavutköy’e kadar ulaşmış. Bu sesi duyan Ömerli Mahalle Muhtarı Selçuk Öztürk de 'Engelliye Engel Olma Yardım Et' projesine katılarak derneğimize sandalye yardımında bulunmuştur. Bu çalışmayı başlatan Ahmet Yenice Ortaokulu 7-F sınıfı öğrencileri ile sınıf temsilcisi Aynur İncekara’ya dernek adına teşekkür ederiz. Bu çalışmaların diğer okullara da örnek olacağını umuyoruz. Okullarda mavi kapak toplama kampanyasının artık devam etmemesini öneriyoruz. İlk ve ortaokul öğrencileri mavi kapak toplarken gördükleri mavi kapakları alıyorlar ve mikrop kapma olasılıkları da yükseliyor. Sağlık açısından dikkat edilmesi gereken bir şey bu. Mavi kapak yerine sınıflarda engelli kumbaraları konsa ve öğrencilerin, harçlıklarından arttırdıkları küçük paralar, birer akülü sandalyeye dahi dönüşebilir." diye konuştu.

"MAHALLE VE KÖY MUHTARLARIMIZIN, MAHALLE YA DA KÖYLERİNDEKİ HER ŞEYDEN HABERLERİ OLMASI GEREKTİĞİNİ SANIYORUM"

Sözlerinin devamında, çocuk istismarının yanı sıra, engelli istismarının da gündeme getirilmesi gerektiğine işaret eden Büyükkayhan, "Özellikle zihinsel engelli kızlarımızın küçük yaşta para karşılığı evlendirildiğini ve alınan paraların aileler tarafından harcandığını duyuyoruz. Bu olayları en yakından bilenlerin muhtarlar olduğunu düşünüyorum. Mahalle ve köy muhtarlarımızın, mahalle ya da köylerindeki her şeyden haberleri olması gerektiğini sanıyorum. Bu tür evliliklerde muhtarların haberi olduğu da söyleniyor." şeklinde konuştu.

Tören; yapılan konuşmaların ardından çektirilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.