Keşan Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü Osman Başak,  Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) ‘Uygulamaları İzleme Etkinlikleri’ yönergesi gereğince 90 öğrencinin ilk ve ortaokullarda 6-10 Mayıs tarihleri arasında 5 günlük staja başlayacağını belirterek, her yıl 11. sınıf öğrencilerince uygulanacağını ve öğrencilerin bu süreçte öğretmenlik mesleğini belirli bir süre için de olsa yapmanın gururunu yaşayacaklarını belirtti.

Osman Başak, “Bu uygulama sayesinde öğrencilerimiz eğitim ve öğretim faaliyetlerini yerinde görüyorlar. Etkinlikler çerçevesinde görevli rehber öğretmenlerin derslerini izleyen öğrenciler 5 gün boyunca öğretmenlik mesleğine yönlendirilmelerine yönelik çalışmalara katkıda bulunmak, öğretmenlik mesleğine ilişkin kazandıkları bilgi, beceri, tutum ve davranışları pekiştirmek, ders etkinlikleri, anlatım yöntem ve teknikleri yönetim ve okul aile birliği çalışmalarını yerinde görme imkanı buluyorlar. 90  öğrencinin  katılacağı programda ilk ve  ortaokullarda bulunan öğretmenlerimiz öğrencilerimize rehberlik edeceklerdir. Okulumuz öğretmenleri rehberliğinde stajlarına başlayacak öğrenciler, alanlarına uygun dersleri izleyecekler. İlçemizde ilk defa uygulanacak olan bu etkinliğe katılacak öğrencilerimizi şimdiden kutluyorum. Derslerde branş öğretmenlerinden alanları ile ilgili uygulamalar hakkında bilgi alacak KAÖL öğrencilerin, yaşamlarına unutulmaz anılar bırakacak bu deneyimleri kendilerine büyük onur yaşatacak.” dedi.

Staj yapacak olan öğrenciler de “İleride belki bu mesleği yapmayacağız ancak öğretmenlik mesleğinin mutluluğunu ve güzelliğini yaşayacağız... Anılarımız arasına çok güzel bir dönemi katacağız. Bizi ağırlayacak okulların idaresine, öğretmenlerine ve öğrencilerine teşekkür ediyoruz. Öğretmenlik mesleğini seçtiğimiz takdirde ise yine bu ilk deneyim bizim ilk rehberimiz olacaktır.” dediler. 

İlk öğretmenlik deneyimlerini yaşayacak Keşan Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencilerini tebrik etmek isteyen Beyendik Belediye Başkanı Nuran Uslu ve  okul aile birliği üyeleri de ziyarete gelerek öğrencileri mesleğe atacakları ilk adımda yalnız bırakmadı.