HABER MERKEZİ

Keşan'daki bir lisede resim öğretmeni N.S., sosyal medya hesabı üzerinden Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret eden paylaşımlarda bulunduğu iddiasıyla jandarma tarafından ifadesi alındı. Jandarmadaki ifadesinde suçlamayı kabul etmeyen N.S., ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, suçlama üzerine N.S. hakkında idari soruşturma başlattı. Öte yandan tepkiler üzerine N.S.'ye ait olduğu iddia edilen sosyal medya hesabı kapandı.

CHP'Lİ MİLLETVEKİLLERİNDEN TEPKİ

CHP Edirne Milletvekilleri Okan Gaytancıoğlu ve Erdin Bircan da, dün partilerinin Keşan ilçe başkanlığında düzenledikleri basın toplantısında duruma tepki gösterdi. Erdin Bircan, Mustafa Kemal Atatürk'ün değerleriyle eğitim alarak öğretmen olmuş birine bu gibi paylaşımları yakıştıramadığını bildirdi. Okan Gaytancıoğlu da Atatürk'e kimsenin hakaret etmeye hakkı olmadığını belirterek, konunun takipçisi olacaklarını söyledi. Gaytancıoğlu, şöyle konuştu: "Daha dün Keşan’da bir öğretmen, sanal ortamda Atatürk’e hakaret etti. Bu öğretmenin akıbetinin ne olacağını çok yakından takip edeceğiz. Aynen Cumhurbaşkanı’na hakaret edenler gibi bir cezaya çarptırılacak mı? Görevinden alınacak mı? Görevinden uzaklaştırılacak mı? Türkiye Cumhuriyeti’nde Atatürk’ün nimetlerinden yararlanan bir öğretmenin, Atatürk’e saygı duyması lazım. Cumhuriyet’e saygı duyması lazım. Ben ne sayesinde öğretmen oldum diyebilmesi lazım. Ben Cumhuriyet sayesinde üniversiteye gidip milletvekili olabildim. Bu öğretmen de Cumhuriyet sayesinde öğretmen oldu."

AK PARTİ İLÇE BAŞKANI DA TEPKİ GÖSTERDİ

AK Parti Keşan İlçe Başkanı Hüseyin Boyalık ise milli ve manevi değerlerimize kimsenin hakaret edemeyeceğini belirterek, "Milli ve manevi değerlerimize kimse ne laf edebilir ne hakaret. Bayrağımıza, milletimize, dinimize, devletimize, Ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a kimsenin hakaret etmeye gücü yetmez. Atatürk’ümüze hakaret ettiği iddia edilen bu öğretmen hakkında yetkili kurumlarımız tarafından incelemeler başlatılmıştır. Bundan sonra da gerek ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, gerekse Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve tüm Devlet büyüklerimize hakaret eden ve kötü kelimeler kullanan kişi veya kurumlarla alakalı yetkili merciler gerekeni yapacaktır. Bizler hem değerlerimize hem de birbirimize saygılı ve seviyeli olmalıyız. Gidecek başka yerimiz de, ülkemiz de vatanımız da yok.  Bu ülke, bu bayrak, bu vatan bizim bu değerler hepimizin." dedi.