Sonay CAN

 

1928 yılında, Millet Mekteplerinin açılışı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Başöğretmenliği kabul ettiği, 24 Kasım 1981 tarihinden itibaren de Öğretmenler Günü olarak kutlanan etkinliğin 32’nci yıldönümü dün bütün yurtta olduğu gibi Keşan’da da tören ve çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Ahmet Yenice Ortaokulu Sevim Yenice Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen kutlama programı saat 10.00 sıralarında başladı. Törene; Kaymakam Bekir Dınkırcı, Keşan İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Yıldız, resmi daire amirleri, okul müdürleri, kamu- sivil kurum ve kuruluş temsilcileri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Keşan Anadolu Öğretmen Lisesi 11. Sınıf öğrencileri Hazal Dizdaroğlu ve Çağdaş Işıklar’ın sunuculuğunu yaptığı, Keşan Anadolu Öğretmen Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni İlknur Ekinci tarafından hazırlanan program, saygı duruşunda bulunulması ve okulun Müzik Öğretmeni Hüseyin Tansu Kırcıoğlu yönetiminde İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle başladı.


FERYAZ YÜKSEL: ÖĞRETMENLİK, İNSANLIK TARİHİNİN EN ÖNEMLİ VE ÖLÜMSÜZ MESLEĞİDİR

Törenin açılış konuşmasını yapan Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Feryaz Yüksel, öğretmenliğin, insanlık tarihinin en önemli ve ölümsüz mesleği olduğunu söyledi. Öğretmeni, hakiki insanlığın tohumlarını eken bir bahçıvan, karşılaştıkları problemleri çözmede tecrübeli bir rehber ve dolayısıyla topluma ideal insan olma ufkunu gösteren bir mürşit olarak nitelendiren Yüksel, şöyle dedi: “Çocuklarımız, öğretmenlerin ellerindedir. Dolayısıyla öğretmenler onların ruhsal ve fiziksel gelişmelerine rehberlik etmelidir. Taşıdığı ağır sorumlulukların şuurunda olan bir öğretmen, daima gönüllere girme azmiyle yanıp tutuşur. O, yaşama hırsını değil, yaşatma azmini seslendirir. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ü ve tüm öğretmen şehitlerimizi saygıyla anıyorum.”

IŞIKLAR: ÖĞRETMENLİK MESLEĞİ NE BİR SERVET, NE DE ŞÖHRET VAAT ETMEZ!

Emekli öğretmenler adına söz alan Keşan Feride ve Mehmet Çuhacı Turizm Meslek Lisesi Fizik Öğretmeni Hüseyin Işıklar ise, 24 Kasım’ın, öğretmenlerin hizmetlerinin unutulmadığı bir gün olduğunun altını çizerek, şunları söyledi: “Öğretmenlik mesleği her şeyden önce bir gaye ve hizmet mesleğidir. Öğretmenlik mesleğini sevmiyorsan asla cüret etme. Büyük ekseriyetle ne bir servet ne de bir şöhret vaat etmez. Zaten bizim işimiz de ne servet ne de şöhrettir. Bizim işimiz, geleceği şekillendirmektir.”

BUYAN: ÖĞRETMENLİK MESLEKLERİN EN ZORUDUR

Mesleğe yeni başlayan öğretmenler adına söz alan Keşan Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Nilgün Buyan da yaptığı konuşmada, öğretmenliğin, mesleklerin en zoru olduğuna dikkat çekerek, “Her mesleğin, araç gereci ve uygulama sahası vardır. Bizim mesleğimizin ise kaynağı da aracı da ilmimizdir. İlmimiz ise öğrencilerimiz, yani geleceğimizdir. İşte mesleğimizin zorluğu da geleceğimiz olan gençlerimizi yetiştirmenin zor ve hassas olduğu gerçeğinden kaynaklanmaktadır.” dedi.

MESLEĞE YENİ GİREN ÖĞRETMENLER YEMİN ETTİ

Daha sonra mesleğe yeni giren öğretmenler, törenle yemin etti. 23 öğretmenin yemini sırasında duygusal anlar yaşandı. Yemin eden öğretmenler ve okulları şöyle:

Keşan Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nden Esra Arda, Tuğçe Keçici, Ayşe Girgin, Burcu Memiş, Raşit Efendi İlkokulu’ndan Feride Erel Karakaya, Türkmen Ortaokulu’ndan Önder Fent, Duygu Uslu, Keşan Feride ve Mehmet Çuhacı Turizm Meslek Lisesi’nden Suzan Ulusay Akçay, KTSO Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nden Erhan Baş, Arzu Çevikel,  Orhaniye Ortaokulu’ndan Gözde Gizem Kula, Fatma Özgür, Keşan İlhami Ertem Ticaret  Meslek Lisesi’nden Sinem Arap, Keşan Süleyman Paşa İmam Hatip Ortaokulu’ndan Betül Sever, Bademlik Ortaokulu’ndan Pelin Öztürk, Siğilli İlkokulu’ndan Hülya Aykutlu, Cumhuriyet Ortaokulu’ndan İlksen Bezbaş, Paşayiğit Ortaokulu’ndan Emine Erduğan, Halime Nur Erol, Nazife Tunç Yılmaz, Sevgi Anaokulu’ndan Yağmur Araz, Keşan Anadolu Öğretmen Lisesi’nden Sibel Çitil ve Keşan Fen Lisesi’nden hizmetli Oktay Güner.

DINKIRCI: ÖĞRETMENLER, KUTSAL BİR MESLEĞİ YERİNE GETİRİYOR

Son olarak konuşan Kaymakam Bekir Dınkırcı, geleceği devralacak çocukları ve gençleri sevgiyle, öğretimle besleyen öğretmenlerin kutsal bir mesleği yerine getirdiklerini ifade ederek, “Öğretmenlerimiz, öğrencileriyle karşılıklı ilişkiyi ve eğitim sürecini yönetirken, geleceğin Türkiye’sini yönetecek olan kişileri belirleyecek kişi konumundadır. Öğretmenlerimiz, öğrencilerin hayatı kucaklaması noktasında daima yol gösterici olmuştur. Sizler, bir milletin kalkınmasında ve gençlerimizi geleceğe hazırlama konusunda yol gösteren birer öndersiniz.”

EMEKLİ ÖĞRETMENLERE HİZMET ŞEREF BELGESİ VERİLDİ

Konuşmaların ardından, yıl içerisinde emekliye ayrılan 11 öğretmene, hizmet şeref belgeleri Bekir Dınkırcı tarafından verildi.

2012 yılında emekli olan öğretmenler ve okulları şöyle:

Hüseyin Özkan (Paşayiğit İlkokulu Sınıf Öğretmeni), Hüseyin Işıklar (Keşan Feride ve Mehmet Çuhacı Turizm Meslek Lisesi Fizik Öğretmeni), Atilla Sümbül (Dr. Ali İhsan Çuhacı İlkokulu Sınıf Öğretmeni), Metin Karakaş (Keşan İlhami Ertem Ticaret Meslek Lisesi Coğrafya Öğretmeni), Murat Er (Anafartalar İlkokulu Sınıf Öğretmeni), Tülin Çiçek (Anafartalar İlkokulu Sınıf Öğretmeni), Meryem Çetin (İnönü İlkokulu Sınıf Öğretmeni), Sezai Altın (Çamlıca İlkokulu Sınıf Öğretmeni), Hüsniye Akyol Kelekçi (Keşan Dr. Rıfat Osman Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Hemşirelik Öğretmeni), Yakup Yerlikaya (Abdül Şavur İlkokulu Sınıf Öğretmeni), Ramazan Alan (Paşayiğit İlkokulu Hizmetlisi).

ÖĞRENCİLER HEM GÜLDÜ HEM DE GÜLDÜRDÜ

Belge takdim törenini, Keşan Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan skeçler izledi. Beğeni alan skeçler, bol bol alkış topladı.

Daha sonra, Öğretmenler Günü nedeniyle, yıl içerisinde düzenlenen şiir yarışmasında derece alan şiirler okundu. Sırasıyla; ilkokullar arasında birinci olan Orhaniye İlkokulu Öğrencisi Eylül Sertcan, “Canım Öğretmenim”, Ortaokullar arasında birinci olan Ahmet Yenice Ortaokulu’ndan Minel Gürel, “Öğretmenim”  ve liseler arasında birinci olan, Keşan Yusuf Çapraz Anadolu Lisesi Öğrencisi İldem Kirazoğlu, “Sonsuzluk Işığı” adlı şiirlerini seslendirdi.

MÜZİK ÖĞRETMENLERİ KONSER VERDİ

Şiirlerin ardından, Keşan’daki okulların müzik öğretmenlerinden kurulu orkestranın müzik dinletisi izlendi. Çiğdem Saylam Kırcıoğlu, Hüseyin Tansu Kırcıoğlu, Göker Durmaz, Barış Karakoç, Korkut Çoban, Ahmet Gürkan Akın, Kemal Dobranyalı, Özlem Nadide Keskin ve Seray Gürses, seslendirdikleri eserlerle beğeniyle izlendi.

Program, hep birlikte söylenen Öğretmen Marşı ile sona erdi.