HABER MERKEZİ

Kutlamalar, saat 14.30'da Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk heykelinin önüne çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Enez Çok Programlı Anadolu Lisesinde devam eden programda, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Vedat Uzun yaptı. En genç öğretmen olarak konuşma, İmam Hatip Ortaokulu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Mustafa Erden tarafından yapıldı.

Program, günün anlam ve önemini içeren slayt sunumu, Atatürk Ortaokulu okul öncesi öğrencilerinin "Anlat Bana Öğretmenim" isimli müzik gösterisi ve Atatürk Ortaokul Müzik Öğretmeni Oğulcan Yavuz yönetiminde müzik dinletisi ile devam etti. Yenice İlkokulu sınıf öğretmeni Berrin Ateş, geçtiğimiz yıl geçirdiği rahatsızlık sonucu hayata gözlerini yuman eşi sosyal bilgiler öğretmeni Volkan Ateş için kendi bestelediği şarkısını söyledi. Başta öğrencileri ve öğretmenler olmak üzere dinleyenler, gözyaşlarına boğuldular. Geçtiğimiz günlerde hayata gözlerini yuman Enez halkından emekli öğretmenlerden Nebi Erdoğan ve İlhan Kaptan ile Edirne Milletvekili Erdin Bircan saygıyla anıldı.

Enez İlçe Kaymakamı Elif Canan Tuncer tarafından Milli Eğitim Müdürlüğünden emekli olan Mehmet Çelik'e plaket takdim edildi. Enez Belediye Başkanı Ecz. Abdullah Bostancı, programa katılan tüm öğretmenlerin Öğretmenler Gününü kutlayarak, öğretmenlere karanfil hediye etti.

Program sonunda, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından tüm katılımcılara ikramlarda bulunuldu.