Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı öncülüğünde Türkiye Çevre Eğitim Vakfı tarafından koordine edilen Mavi Bayrak Programı çerçevesinde 2014 yılı için Erikli Halk Plajı’na verilen “Mavi Bayrak” ödülü için kutlama töreni bugün gerçekleştirilecek.

Saat 13.00’te başlayacak program şöyle:

1-Atatürk Büstü’ne çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı

2-Kortejin Yalı Caddesi’ndeki tören alanına yürüyüşü

3-Açılış konuşmaları

4-Belediye Bandosu ve Yöresel Halk Oyunları gösterileri

5-Bayrakların göndere çekilmesi

Bu programın ardından saat 21.00’de Erikli Sahili Çay Bahçesi’nde Keşan Belediyesi tarafından organize edilen etkinlikte, Oğuz Berkay Fidan konser verecek.

MAVİ BAYRAK

NEDİR?

2014 yılında, Erikli Halk Plajı ile birlikte toplam 397 plaj, 22 marina ve 12 yata mavi bayrak ödülü verildiği bildirilirken, Kültür ve turizm Bakanlığı, Mavi Bayrak programıyla ilgili olarak şu bilgileri veriyor:

“Avrupa Topluluğu, kendi ülkelerinde yüzme amacı ile kullanılacak göl ve deniz suları için gerekli su kalitelerini belirleyen mikrobiyolojik parametreleri, yol gösterici ve uyulması zorunlu hükümler olarak ortaya koymuştur.

Bu çalışmalar 1987 yılında Avrupa Çevre Eğitim Vakfı (FEEE) tarafından yürütülen Mavi Bayrak Kampanyası adı altında birleştirilmiş, önce 11 AT ülkesi daha sonra 22 ülkede başarı ile uygulanmıştır. 2001 yılında ise Avrupa’nın dışında yer alan ülkelerden gelen talepler doğrultusunda kampanyanın kapsamı genişletilmiş olup Avrupa Çevre Eğitim Vakfı’nın adı Çevre Eğitim Vakfı olarak değiştirilmiştir.

Mavi Bayrak Programı, Kültür ve Turizm Bakanlığı Proje İnşaat Daire Başkanlığı Çevre Sorunlarını Önleme Şubesi tarafından yürütülmektedir.”