Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, parti olarak ülkeye getireceği 1 milyar lirayı bulan maliyeti nedeniyle partisinin oy oranlarının yükselmesine rağmen erken seçime karşı olduklarını kaydetti.

Türkiye’nin 7 Haziran öncesi ve 7 Haziran sonrası olarak iki şekilde değerlendirilebileceğini belirten Gaytancıoğlu, “7 Haziran öncesinde bir hükümet vardı ve bu hükümet 7 Haziran sonrasında tek başına iktidar olamadı. Halk uzlaşma önerdi. Bu çerçevede muhalefet partileri uzlaşamadı. Mecburen mevcut iktidarın içerisinde olduğu bir koalisyon ya da bizim parti olarak istemediğimiz bir süreç gelişecek. O da erken seçim. Şu aşamada Pazartesi (bugün) akşam saatlerini beklemede fayda var. Saat 18.00’de genel başkanımızla bir görüşme var. Son 4 tur yapılan görüşmenin sonuçları değerlendirilecek. Bu konuda bir ılımlı bir tablo sergiledik. CHP Türkiye’yi kuran bir parti. İdeolojisi Türkiye Cumhuriyeti’nin devamlılığı, ulus devletin bölünmemesi ve Türkiye’de yaşayan insanların mutluluğudur. Ezilen halkların savunucusudur. Bu amaçla CHP masadan çekilen taraf olmadı. 5. görüşme genel başkanlar düzeyinde olacak. CHP olarak her sonuca hazırlıklıyız. Eğer koalisyon olacaksa bu bizim ilkelerimiz kabul edilmesiyle olacaktır. Anlaşma olacaksa bu çerçevede olacaktır. Olmayacaksa da bir AKP-MHP koalisyonu ya da erken seçimi gündeme getirmekte. Türkiye Kasım ayında erken seçime gidebilir. Bu söylemek için erken. CHP Türkiye’de seçim istemeyen bir partidir. Seçimin maliyeti 1 milyar doların üzerindedir. Hazineden çıkacak bir paradır. Bu paranın çıkmasını ve Türkiye’ni zaman kaybetmesini istemiyoruz. Bu paranın; emeklilere, çiftçilere ve işçilere verilmesini istiyoruz. Oyumuzu arttırmak için Türkiye’yi kaosa sürüklemek istemiyoruz. Yapıcı bir tutum sergiledik. Bu da devam edecektir.” dedi.

TURLAR UZUN SÜRDÜ

AK Parti’nin Cumhurbaşkanı’ndan hükümet kurma görevini aldığını ve turlara başladığını ifade eden Okan Gaytancıoğlu, şunları söyledi: “Bu turlar uzun sürdü. 45 günlük sürenin son 15 günü. Bir iyi niyet yok. Bayramda 3 gün tatil yaptılar. Türkiye hükümetsizken, her yerinden şehit haberleri gelirken, ciddi terör saldırıları varken; atamalar yapması, mecliste çoğunluk olmamasına rağmen sınır ötesi askeri harekat yapması yetkisini aşan bir durum. Burada muhalefete yeterli bilgiler gelmedi. Muhalefet olarak CHP önderliğinde meclisi topladık. Türkiye’de terör ciddi bir sorundur. Mutlaka kaynağının, finansmanının, silahların araştırılması için bir önerge verdik. Ancak Türkiye’de bir terör sorunu yokmuş demek ki; iktidar ve ona koltuk değneği olan bir parti komisyon kurulması için ret oyu verdi.”