Ytong, duvarların ısıl iletkenlik hesap değerini %15 daha iyileştirerek 0,13 W/mK'dan 0,11W/mK'e düşürdü. Yapılarda sağladığı enerji tasarrufunu da aynı oranda artıran Ytong, üstün ısı yalıtım özelliğinin yanı sıra yangına dayanıklı yapısıyla da sektöre güvenilir çözümler sunuyor.

 

Türk Ytong, sektöründe bir ilke daha imza atarak, Ytong duvar bloklarının ısı yalıtım değerini %15 daha iyileştirdi. Ytong blok ürünlerinin yalıtım performansı artarken, aynı zamanda yapılara kazandırdığı enerji tasarruf oranı da artırılmış oldu. Ytong'un tüm fabrikalarında üretilen Ytong bloklar için geçerli Ulusal Teknik Onay (UTO) Belgesi de bulunuyor.

ISI YALITIMI VE YANGIN GÜVENLİĞİ BİR ARADA

Enerji verimliliği, malzeme ve hizmet kalitesi konularında sektörün güvendiği bir marka olan  Ytong'un ulaştığı bu başarıyı değerlendiren Ytong Yetkili Satıcısı Tarhan Yapı Malzemeleri Ltd. Şti. Yetkilisi Oktay Tarhan, "Isıl iletkenlik hesap değeri 0,11 W/mK olan bu yeni malzeme hem yatırımcılar hem de konut tüketicileri için çok önemli fırsatlar sunuyor. Mimar ve mühendislerimiz projelerinde Ytong Duvar Bloklarını tercih ederek, enerji tasarrufuna eskiye oranla %14 daha fazla katkı sağlamış olacaklar." dedi.

Oktay Tarhan sözlerine şöyle devam etti: "Ytong duvar blokları yeni hesap değeri ile birçok projede, dış duvarlarda ilave yalıtım gerekmeksizin, yönetmelik ve standartların öngördüğü şartları sağlıyor. Bu durumda geriye sadece dış cephelerdeki betonarme yüzeylerin yalıtılması kalıyor. Betonarme yüzeylerin ısı yalıtımı için de ısı iletkenlik hesap değeri 0,05 W/mK olan yanmaz Ytong Yalıtım Plaklarını öneriyoruz. Böylece yapının dış cephesi, A1 sınıfı yanmaz bir cephe haline geliyor.

"Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik”te bu konular ve kurallar açıklıkla ifade ediliyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da geçtiğimiz Temmuz ayında bir genelge yayınlayarak, bina cephelerindeki ısı yalıtımı uygulamalarında yönetmeliğe uyulması konusunda bir hatırlatmada bulundu. Genelgede yer alan "Sistem bileşenlerinden ana ısı yalıtım malzemelerinin bu şartları sağladığının belgelenmesi halinde, sistem olarak deney yapılmasına ihtiyaç bulunmamaktadır" bölümü, Ytong Isı Yalıtım Plakları ile yapılan ısı yalıtım uygulamalarında sistem olarak deney yapılmasına ihtiyaç olmadığını çok net bir biçimde açıklamaktadır.

Dolayısıyla “Ytong ısı yalıtım plaklarıyla yapılacak olan dış cephe yalıtım/mantolama sistemlerinin herhangi bir Akredite Laboratuvar tarafından belgelendirilmesine gerek yoktur. Çünkü Yangın Yönetmeliği’nde açıkça görülmektedir ki Ytong ürünleri “Hiç Yanmaz A1 sınıfı”ndadır.

Tarhan Yapı olarak, Ytong ürünleriyle yangına dayanıklı ve enerji tasarrufu sağlanmış cephe çözümlerimiz ile mimar ve mühendislerimizin çözüm ortağı olmaya devam edeceğiz. Bölgemizde yönetmeliklere uygun, güvenli ve kaliteli yapıların artması için sektörün hizmetindeyiz.”