Gıda, Tarım ve Hayvancılık Keşan İlçe Müdürlüğü yetkilileri, geçtiğimiz gün Keşan’daki okulların kantinlerinde hijyen ve evrak açısından denetleme yaparak, yeni kanunlar hakkında bilgi verdi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Keşan İlçe Müdürlüğü’nde görevli Gıda Kontrolörü Talih Esencan ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Keşan İlçe Müdürlüğü’ne yeni atanan Gıda Mühendisleri Ö. Çağdaş Kolçak ve Şebnem Uluçay, okul kantinlerini denetledi. Yetkililer, denetlemenin yanı sıra, işletmelere, 17 Aralık 2011 Tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren “Gıda İşletmelerinin Kayıt ve Onay İşlemlerine Dair Yönetmelik” kapsamında gıda üretimi yapan işletmeler ile satışa ve toplu tüketime sunan işletmelere “İşletme Kayıt Belgesi” alma zorunluluğu getirildiği bilgisini verdi.

31 ARALIK’A KADAR İŞLETME KAYIT BELGESİ ALMALARI DA HATIRLATILIYOR

Yetkililer, yönetmelik hükümlerine göre, lokanta, kahvehane, bakkal, pastane, market, restaurant, büfe, kantin ve çay ocağı gibi tüm yeni işletmelerin açılma ruhsatı aldıktan sonra 30 gün içerisinde, var olan işletmelerin ise en geç 31 Aralık 2013 tarihine kadar “İşletme Kayıt Belgesi” almaları gerektiğinin altını çizdi. “Gıda Sicil Üretim İzni” ve yönetmelik öncesi alınmış “İşletme Kayıt Belgesi” bulunan işletmelerin, 31 Aralık 2013 tarihine kadar yürürlükte olan yönetmeliklere uymak koşuluyla eski belgeleri üzerinden üretim yapmaya devam edebileceklerini vurgulayan yetkililer, bu durumda olan işletmelerin en geç 31 Aralık 2013 tarihine kadar “İşletme Kayıt Belgesi” almaları gerektiğini söyledi.