HABER MERKEZİ

Kutular, Keşan Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Arzu Akbunar, Çevre Sağlık Teknisyeni Osman Coşkun tarafından dağıtılırken, yarışmanın 4 Mayıs 2018’e kadar süreceği hatırlatıldı.

Yarışmaya katılan ve derece alan okulların ödülleri 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında verilecek.

Yarışmada derece alan okullara verilecek ödüller şöyle;

ÖDÜL TABLOSU

PUAN

OKUL

ÖĞRENCİ

0-0,5

TEŞEKKÜR BELGESİ,

SELFİE NOKTASI

-

0,5-1,0

2+1 HOPARLÖR

SES SİSTEMİ

FRİSBEE

1,0-1,5

SPOR TOPLARI SETİ,

OKUL ADINA AĞAÇ

FRİSBEE

1,5-2,0

MASA TENİSİ,

SATRANÇ TAKIMI (DERSLİK)

SAKSIDA TOHUM

2,0-5,0

LAPTOP

SAKSIDA TOHUM

5 VE ÜSTÜ

PROJEKSİYON, LAPTOP

FRİSBEE, SAKSIDA TOHUM

Elektronik ürünlerin günlük hayatı kolaylaştıran en önemli araçlar olduğunu vurgulayan Keşan Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Arzu Akbunar, “Elektronik aletler kullanım süreleri tamamlandığında büyük ve zararlı bir atık çöplüğüne dönüşüyor. Keşan Belediyesi olarak çevreye olan zararı artı değere dönüştürmek ve elektronik atıkların geri dönüşümüne yardımcı olmak için elimizden geleni yapıyor ve üzerimize düşen sorumluğu yerine getiriyoruz. Elektronik atıklar günümüzün en önemli sorunlarından biri. Teknolojinin hızla ilerlemesi günlük hayatımızı kolaylaştıran elektrikli ve elektronik alet ve cihazların kullanımını arttırmış, ihtiyaca bağlı yeni özellikler yönündeki ürün taleplerinin artışı istenmeyen bir elektronik atık sorununu doğurmuştur. Kullanıcısı için kullanım değeri kalmayan ya da kullanılmaz durumda olan hasar görmüş, bozuk, kırık, tamir edilemez olarak görülen elektrikli ve elektronik cihaz ve aletlerin tümüne atık elektrikli ve elektronik eşyalar diyoruz.” dedi.

Akbunar, şunları dile getirdi: “Elektronik atıkların ekonomiye geri kazandırılmasıyla; doğal kaynaklarımız korunur, enerji tasarrufu sağlanır, atık miktarı azalır,  geri dönüşümle geleceğe yatırım yapmış oluruz.”