Keşan Umum Emlak Müşavirler Derneği Başkanı Olcay Güngör, dün yaptığı açıklama ile Sazlıdere ve Gökçetepe sahillerinde yaşanan imar ve altyapı sorunlarına bir kez daha dikkat çekti.

İMAR SORUNU BÜYÜK MAĞDURİYETLERE NEDEN OLUYOR

Bölgenin imar ve yol sorununa mutlaka çok acil bir şekilde çözüm bulunması gerektiğini söyleyen Güngör, “Çamlıca Belediyesi 27 Aralık 1999 yılında hazırladığı imar planı dosyalarını Ankara’ya götürerek Bayındırlık Bakanlığı’na teslim etmiş.  Ancak geçtiğimiz dönem Çamlıca Belediyesi kapanıp köye dönüşünce bu imar planları dosyaları Edirne İl Özel İdaresi tarafından da istenmiş. Ancak o zaman tek nüsha olarak hazırlandığını sandığım bu planlar Ankara’da bakanlığa teslim edildiği için bu konuda bir şey yapılamıyor. Edirne planları Çamlıca’dan istiyor, Çamlıca planlar Ankara’da diyor. Durum bu hale gelince de Sazlıdere ve Gökçetepe sahilleri imara kapatılıyor. Sazlıdere ve Gökçetepe sahillerinin imara kapanması çok büyük mağduriyetlere neden oldu. Başlayan birçok inşaat yarım kaldı.  Bu bölgedeki imar sorunu biran önce çözümlenmesi gerekiyor” diye konuştu.

BİRÇOK ARAZİ SATIŞ ÜZERİNDE KALDI

Saros Körfezi denince nedense akla önce Erikli, sonra da Yayla sahillerinin geldiğini, tüm yetkililerin Sazlıdere ve Gökçetepe’yi adeta yok hükmünde saydığını ileri süren Güngör, şöyle konuştu: “Saros Körfezi tüm farklı güzellikleri ile Enez’den başlıyor ve Adilhan Köyü’ne kadar uzanıyor. Saros, Erikli ve Yayla sahillerinden ibaret değil. Bizim Sazlıdere, Gökçetepe bölgemizdeki en büyük sıkıntılarımız imar durumu ve adeta kullanılamaz durumda olan yollarımız. Özellikle Sazlıdere’ye gelen birçok tatilci için konaklamaya otel yok. Ciddi ve büyük yatırımlarda bulunmak için gelen girişimciler de imar durumu olmadığı için ve yolların bozuk olması nedeniyle vaaz geçiyorlar. Bu konuda daha önce ön anlaşması yapılan birçok arazi satış üzerinde kaldı. Oysa bu araziler satılsaydı yerlerine büyük oteller yapılacaktı, pansiyonlar ve diğer tesisler yapılacaktı.  İmar durumu nedeniyle satışlar durdu. İmara kapatılması ve yollarının aşarı bozuk olması nedeniyle yatırımcılar bölgemize soğuk bakıyor.”

ELEKTRİK SORUNU DA ÇÖZÜMLENMELİ

 Sazlıdere sahilinde yaşanan en büyük sorunlardan birinin de elektrik olduğu olduğunu kaydeden Güngör, “Bu konuda da sahilde çok büyük bir sıkıntı yaşanıyor. Çünkü birçok binanın elektriği tek bir aboneden geliyor. Birçok bina şu an için elektriğini kaçak kullanıyor diyebiliriz. Bir abone üzerinden birçok vatandaş elektrik alarak ihtiyacını karşılıyor. Ama artık bu durumda çözüm olmamaya başladı. Çünkü bir hat üzerinden elektrik alan bina sayısı artık çoğalabileceği kadar çoğalmış durumda. Zaten abone sahibi olan vatandaşlar da artık yeni bir elektrik bağlantısı için gelenleri her hangi bir tehlikeden çekindikleri ve korktukları için bu şekilde elektrik vermemeye başladılar” dedi.

BELEDİYE BAŞKANIMIZDAN YOLLARIMIZA EL ATMASINI BEKLİYORUZ

Güngör,  açıklamasının sonunda Sazlıdere ve Gökçetepe sahilleri için Keşan Belediyesi’nin de artık bir şeyler yapmasını beklediklerini ifade etti ve “Sayın başkanımız hiç olmazsa bir dozerini göndererek adeta kullanılamaz durumda olan yollarımızın bir bakımını sezon öncesi yaptırabilir. Bunu kendisinden bekliyoruz” diye konuştu.