SONGÜL KONAR

3516 sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunu’na göre kullandıkları aletlerin periyodik muayene ve damgalama işlemlerinin 28 Şubat 2019’a kadar Keşan Belediyesi Ölçü Ayar Memurluğuna müracaat beyannamesini vermek zorunda oldukları belirtildi.

Tartı aletlerinin ve akaryakıt, LPG sayaçlarının periyodik muayene süresinin 2 yıl, elektrik, su, doğalgaz sayaçlarının ise 10 yıl olduğu bildirildi. Kullanıcılar tarafından süreli olduğu yılı takip eden, yılın Ocak ayının başından Şubat ayının son gününe kadar periyodik muayene için başvurulması gerekir. Yapılan başvuru sonrası müracaat edildiğini gösteren bir belge alınmasını söz konusu belgenin ölçü ve tartı aletinin muayene ve damgası yapılana kadar muhafaza edilmesi halinde ilgililere ibraz edilmesi gerekmektedir. Ayrıca Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının onaylamadığı halk arasında Çin Malı tartıların kullanılması durumunda da para cezasına çevrilemeyeceği ve hapis cezası uygulanacağı kaydedildi.

Ölçü ve tartı aletlerini kullanan gerek resmi gerek tüzel kurum ve kuruluşlar ile bireysel kullanıcılar kullanmakta oldukları ölçü ve tartı aletlerini süresi içerisinde ilgili kuruma müracaat etmeyerek “Damgası geçmiş ölçü aleti kullanmaları” tespiti halinde her bir ölçü ve tartı aleti için ayrı ayrı olmak üzere 2019 yılı için geçerli olan 2 bin 600 TL idari para cezası uygulanacak. Herhangi bir ceza almamaları için vatandaşın dikkat etmeleri, gecikmemeleri gerekmektedir.