Keşan’da engelli gönüllüsü olarak tanınan ve bunun yanında okul, camii, sağlık evi, yol, köprü, burs, giyim-kuşam ve çeşme gibi hayır işlerini de yürüten Önkal Kılavuz, dün Cumhuriyet Halk Partisi Keşan İlçe Başkanlığı’na Atatürk’ün 70X100 cm boyutunda bir fotoğrafını hediye etti.

ANKARA’DA GÖRDÜKLERİM İÇİMİ SIZLATTI

Saat 11.00 sıralarında Eski Adliye Binası’nda bulunan CHP Keşan İlçe Başkanlığı bürosuna gelen Kılavuz, beraberinde getirdiği Atatürk fotoğrafını İlçe Başkanı Erdoğan Gümülcineli’ye teslim etti. Yönetim Kurulu üyesi Sait Kalan’ın da hazır bulunduğu görüşmede konuşan Kılavuz, 2009 yılında “Atatürk’süz Köy Kalmasın” kampanyası başlattığını ve bu doğrultuda Keşan, Enez ve İpsala köylerinin tümüne birer Atatürk Fotoğrafı hediye ettiğini belirtti. Kılavuz, Karasatı Köyü’ne bir Atatürk büstü hediye ettiğini de belirterek “Ankara’daki Atatürk Orman Çiftliği adeta talan edilerek yerine AKP iktidarı tarafından AK Saray denen bir bina yapıldı. Geçtiğimiz günlerde Ankara’daydım ve Ata’mızın bize emanet ettiği ormana yapılanları gördüm, içim sızladı. Tarifsiz üzüntü duydum. Bu nedenle Ata’mızın bu anlamlı resmini edinerek CHP Keşan İlçe Başkanlığı’na hediye etmeye karar verdim. 30 yıldır yürütmekte olduğum tüm yardım çalışmalarımda bana yardım ve destekte bulunan tüm kurum, kuruluş ile duyarlı vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum hepsine minnettarım.dedi.

GÜMÜLCİNELİ: ANLAMLI BİR HEDİYE

Atatürk fotoğrafını alan ve Kılavuz’a hediyesi nedeniyle teşekkür eden CHP Keşan İlçe Başkanı Erdoğan Gümülcineli, Atatürk Orman Çiftliği’ne AK Saray denen bir bina yapıldığı ve emanetinin iktidar tarafından yok edilmeye çalışıldığı şu günlerde böylesi bir fotoğrafın çok anlamlı bir hediye olduğunu kaydetti.

“ÇİFTLİĞİM SARAY OLMUŞ”

Kılavuz’un CHP Keşan İlçe Başkanlığı’na hediye ettiği fotoğrafta Atatürk hasır bir koltukta uzaklara düşünceli bir şekilde bakarken fotoğraflanmış. Önkal Kılavuz da fotoğrafın sol alt köşesine kırmızı kalem ile “Çiftliğim Saray Olmuş. Vahhh” sözlerini yazmış.