Gazetemiz sorumlu yazı işleri müdürü Bülent Saylam’da sertifikasını aldı. Tüm katılımcıları kutlayan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan:“Kadınlarımızın, genç arkadaşlarımızın girişimcilik, yeni teknolojiler, yeni olanaklar konusunda ki bu isteği bizi de heyecanlandırıyor, bizi de teşvik ediyor” dedi. Edirne Belediyesi ile Trakya Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle KOSGEB Edirne Müdürlüğü tarafından verilen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ne katılan genç girişimciler eğitimin sonunda sertifika almaya hak kazandı. Kendi işini kurmak isteyen genç girişimcilere sertifikaları Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin’in katılımıyla Edirne Belediyesi Meclis Salonu’nda düzenlenen törenle takdim edildi. Eğitimi başarıyla tamamlayarak sertifika almaya hak kazanan genç girişimcileri kutlayan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan:“Kadınlarımızın, genç arkadaşlarımızın girişimcilik konusunda, yeni teknolojiler, yeni olanaklar konusunda ki bu isteği bizi de heyecanlandırıyor, bizi de teşvik ediyor. Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin’e de teşekkür diyorum. Gerçekten Edirne’de her alanda ajansın etkisinin öne çıktığını görüyoruz, olması gerekenden daha aktif bir ajansa sahibiz. Herkesi tekrardan tebrik ediyorum. Burası sizlerin çalmadan açabileceğiniz bir kapı. Her daim burası size açık, her zaman bekleriz” dedi.

Eğitimlerin önemine değinen Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin:“Edirne Belediyesi ile böyle bir işbirliği yapmaktan; kadınlarımız ve gençlerimizle birlikte Edirne’nin ekonomisine, sanayisine katkıda bulunmaktan mutluyuz. Esnaflık yönünü artırma konusunda bu eğitimlerin çok faydası olduğuna inanıyoruz. Bunlar bir başlangıç. İşlerinizi kurduktan sonra da her zaman Başkanımız ve bizler sizlerin yanındayız. Sadece eğitim zamanında değil iş kurarken de kurduktan sonra da sizlerin yanında olmaya devam edeceğiz. Bu eğitime katıldığınız için teşekkür ederim. Sizler örnek olacaksınız. Sizin yaptığınız güzel işler sonrasında birçok insan da bu eğitime katılmak isteyecek” diye konuştu.

Daha sonra Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin genç girişimcilere sertifikalarını takdim etti.