SONGÜL KONAR

12 Aralık 2020 cumartesi günü gerçekleştirilen“Online Buluşmalar” zoom üzerinden yapıldı. 

Saat 20.00’de başlayan  program “Kesanonline.com’un facebook ve youtube hesapları üzerinden de canlı yayınlandı. Programa İYİ Parti Keşan İlçe Başkanı Zafer Sarıkeçe de katıldı. 

Soru cevap formatında gerçekleştirilen programa Ekrem Demir, ülkemiz ve bölgemizde artan koronavirüs vakalarını değerlendirerek başladı. Vakaların arttığını söyleyen Demir, ölenlere rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi. Demir, sağlık çalışanlarına da bu dönem yoğun çaba sarf ettiklerini belirterek teşekkür etti.

Daha sonra gazetecilerin Çin’den gelen aşılarla ile ilgili kamuoyunda güvenilirlik noktasında farklı fikirlerin olduğu ve konuyla alakalı düşünceleri sorulması üzerine Demir: “Aşıdan önce en az 2 hafta ülke olarak kapanmamız gerekiyor. Genel başkanımızın da fikri bu yönde. Ekonomik sıkıntılardan dolayı kapanma kararı alınamıyor. Ekonomi zaten bozuktu. Pandemi ile daha çok bozuldu. Yurt dışından gelen aşı sayısı yeterli değil.  Bu aşılardan sadece parası olanlar mı faydalanabilecek. Bizim endişemiz bu. Bütün vatandaşların bu aşılardan istifade etmesi gerekiyor” dedi

“EDİRNE’DE TÜM PARTİLER KENDİ KABUKLARINA ŞEKİLMİŞ DURUMDA”

İYİ Parti’nin son dönenmede üye katılımı noktasında atağa geçmesi üzerine Edirne’deki teşkilatlanma ve üye sayısından memnun olup olmadıkları sorulması üzerine Demir: “Edirne’de tüm partiler kendi kabuklarına şekilmiş durumda fakat İYİ Parti büyük bir atılım gerçekleştiriyor. Şu an 2 bin 500 civarı üyemiz var Edirne’de. 2 bin 500 civarı da internetten başvuru yapıldı. Bizde gönüllü üye var. Memur olanlar var, herhangi bir partide üye olarak görülmek istemeyenler var. İnternetten başvuru yapanları tek tek arıyoruz. Siz gelemez iseniz biz geliriz üye formu getiririz diyoruz. Edirne’den yüzde 16 oy aldığımızda 600 civarı üyemiz vardı. Şimdi ne kadar oy alabiliriz siz düşünün” ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı kararnamesinde yayımlanan yabancı ülkelere yapılacak maddi yardımlarda arasında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin de bulunduğu ve Ekrem Demir’in sosyal medya hesabında bu yardımlar dolayısıyla yapmış olduğu eleştiride Kıbrıs’a yardım yapılmaması gerektiğini mi düşündüğü soruldu. 

Demir, paylaşımında yardım yapılacak tüm ülkeleri eksiksiz yazdığını, Kıbrıs’a yardım yapılmasını doğru bulduğunu söyledi. Demir, ayrıca diğer ülkelere elbette yardım yapılması gerektiğini fakat kendi vatandaşlarımızın ihtiyacı varken bu yardımların yapılmasını eleştirildiğini belirtti.

Gazetecilerin Keşan’da yakın zamanda belediye meclisinde alınan kararla su indirimi yapıldığı, böyle bir kararı Edirne’de almayı düşünüp düşünmediği sorulması üzerine Demir: “Edirne’de CHP ile ittifak halinde hareket ediyoruz. Kararları ortak alıyoruz. Edirne’ de şu an da su fiyatlarından dolayı bir şikayet yok. Vatandaşlardan böyle bir talep gelirse gündeme getiririz” cevabını verdi.

Daha sonra söz alan Zafer Sarıkeçe, pandeminin yaşandığı şu günlerde vatandaşın cebine küçük bir katkı olması amacıyla böyle bir önerge sunduklarını, halka böyle bir katkı sağladıkları için memnun olduklarını, önergenin oy birliğiyle geçmesinin sevindirici olduğunu söyledi.

Gazetecilerin Keşan’daki İYİ Partili meclis üyelerinin çalışmalarını nasıl bulduğu sorulması üzerine Demir: “Meclis üyesi birçok arkadaşımızı önceden tanıyorum. Hepsi çok kıymetli arkadaşlarımız. Hepsi elini taşın altına koyuyorlar. Belediye bizde olmadığı için arkadaşlarımızın projeleri hayat geçemiyor. CHP ile uyumlu şekilde çalışıyorlar. Zaman zaman farklı da düşünebiliriz. Bu farklılıklar bizim zenginliğimiz” dedi.

“HANGİ İŞE EL ATTILARSA ELLERİNDE KALDI”

Edirne’ye yapılan devlet yardımlarının yeterli mi sorusuna Demir, yeterli bulmadığını söyleyerek sözlerine şöyle devam etti: “Edirne’yi adım adım gezdik. AK Parti 18 yılda neler yaptı, yerinde inceledik.  AK Parti İl Başkanı neler yaptıklarını varan1 varan2 şeklinde anlattı. Bizde yapılmayanları, varmayan1, varamayan2 şeklinde anlattık. Hangi işe el attılarsa ellerinde kaldı. Yapımına başlanan Mehmet Müezzinoğlu Köprüsü atıl bir şekilde duruyor.  Tarım ve Orman Bakanı baraj ve göl yapılacak dedi. Lalapaşa’da yarım kalmış bir gölet var. Gittik yerinde inceledik. Milletvekilimiz Orhan Çakırlar zaman zaman bu yarım kalmış projelerle ilgili önerge veriyor. Edirne iktidardan istifade edemedi.” 

Saros Körfez’inde yapılmak istenen FSRU limanı projesinin mahkeme sonuçlanamadan inşaatının başlamasını ne şekilde değerlendirdiği sorusu üzerine Demir: “Daha önce de bu konuyla ilgili fikirlerimiz basında yer aldı. Konuyla alakalı Zafer Başkanımla devamlı görüştük. Pandemiden dolayı gidemedik. Fikirlerimizi basın yoluyla paylaştık. Saros Körfezi dünyada eşi emsali az görünür çok kıymetli bir bölge. Umarım bu yanlıştan bir an önce dönülür” cevabını verdi.

Gazetecilerin bölgemiz sahillerinin MUÇEV eliyle özleştirilmesini doğru bulup bulmadığı sorusana Demir, Ak Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal’ın bu sorunları çözebilecek siyasi güce sahip olduğunu fakat gereğini yapmadığını belirterek, vatandaşın gereğini yağacağını söyledi. Edirne’nin hak ettiği değeri bulmadığını da sözlerine ekleyen Demir, Edirne’nin göç veren bir durumda olduğunu, bunun üzücü olduğunu ve İyi Parti iktidarında Edirne’nin hak ettiği değeri bulacağını söyledi.

Edirne bir caddeye Alparslan Türkeş’in siminin verilmesi ve bu caddenin açılışını Meral Akşener tarafından yapılması fikrine Milliyetçi Hareket Partisi Edirne İl Başkanı Zakir Tercan’ın üzücü ve düşündürücü sözleri sorulması üzerine Demir şunları söyledi: “Ben Türk Milliyetçisiyim. Türk Milliyetçilerinin Türkeş’ e saygısı büyüktür. Kendisini rahmetle anıyoruz. Bu önergeyi biz verdik ve kabul edildi. AK Partili MHP’li arkadaşlarda bu önergeye destek verdi. Kendilerine teşekkür ederim.”

Demir, ayrıca ülkemize hizmet etmiş siyasilerin isimlerini yaşatılması gerektiğini, Necmettin Erbakan’ın ve Muhsin Yazıcıoğlu’nun da Edirne’de isimlerinin yaşayabilmesi için talepleri olacağını belirtti.

KURULMA AŞAMASINDA BİRÇOK ENGELLE KARŞILATTIK 

Gazetecilerin İYİ Parti’nin girdiği ilk seçimler meclise girmesindeki başarısı Meral Akşener ile mi parti kimliğiyle mi alakalı olduğunu sorması üzerine Demir: “İYİ Parti’nin bir hikâyesi var. Kurulma aşamasında birçok engelle karşılattık. Ulusal basında yer bulamadık. Seçime dahi girmeyecektik. Genel Başkanımız, Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşerek, 15 milletvekilinin İYİ Partiye geçmesini sağladı ve seçimlere girdik. Halk böyle bir hikayesi olan siyasi partiye ilgi gösterdi ve 41 milletvekili ile meclise girmeyi başardık. Genel Başkanımızın da katkısı büyük. Hepimizden gayretli. İstanbul’da 6 saat kesintisiz toplantı yaptık. Biz yorulduk o yorulmadı. Ömrü uzun olsun” ifadelerini kullandı.

2014 yılında da gündeme gelen Edirne’de havalimanı projesi hakkında ne düşündükleri sorulması üzerine Demir, Anavatan Partisi döneminde bir havalimanı inşaatı başladığını, şu an atıl bir durumda olduğunu ve ihtiyaç olursa yapılmasına karşı olmadıklarını, böyle bir projeye başlamadan önce konuyla alakalı çalışma yapılması gerektiğini söyledi.

KİŞİLERİ DEĞİL FİKİRLERİ TARTIŞMAK ÇOK DAHA ÖNEMLİ

Ümit Özdağ’ın istifası sorulması üzerine Ekrem Demir, bunun İYİ Parti için kayıp olmadığını her geçen üye sayılarının arttığını, bu durumu partililerin çok da umursamadığını söyledi.

Daha sonra söz alan Sarıkeçe: “Biz sistemimizi kurduk. Bizim giren çıkan oyuncular ile pek fazla ilgilimiz yok. Hedefimiz çok daha başka. Kişileri değil fikirleri tartışmak çok daha önemli. Biz bunları Genel Başkanımız ve yayındaki partililere bırakıyoruz.  Bunu parti içindeki büyüklerimiz düşünür gereken cevabı verir” dedi.

2021’DE ERKEN SEÇİM BEKLENTİMİZ VAR

Demir’e erken seçimle ilgili düşünceleri sorulması üzerine:“Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener bu konuda teşkilatlarımıza da talimat verdi. 2021’de erken seçim beklentimiz var. Biz buna göre çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu. 

Asgari ücretin ne kadar olması gerektiğini de söyleyen Demir: “Bizim asgari ücret ile ilgili rakamımız 3 bin TL. İktidar ne karar alacak bilmiyoruz, diğer partiler de bize yakın bir rakam söyledi. Vatandaşımızın ancak 3 bin TL eline geçerse evine ekmek götürebileceklerini düşünüyorum.” İfadelerini kullandı.