Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Keşan İlçe Başkanı Hasan Karagöz, önceki gün İstanbul ve Ankara’da gerçekleştirilen operasyonlarla, Adalaet ve Kalkınma Partisi Hükümeti’ndeki 3 bakan oğlunun, milyarlarca dolarlık yolsuzluk ve rüşvet iddiasıyla gözaltına alınması üzerine yaptığı açıklamada, “Bu operasyonu kim hangi gerekçeyle yapmış olursa olsun, gerçek olan, ortaya dökülen, bu yolsuzluklardır” dedi.

Karagöz, “Yolsuzluk düzenine son! Türkiye’yi yeniden kuralım!” başlığıyla yaptığı yazı açıklamada şu görüşlere yer verdi:

“Dün aralarında Bakan oğullarının da bulunduğu kişilere yapılan yolsuzluk operasyonunun ardından, bugün İstanbul’da 5 emniyet şube müdürü, Ankara’da da 18 polis müdürü görevden alındı. Gerekçe çok ilginç; “görevi kötüye kullanma”.

AKP ve Cemaat çatışması, Türkiye’nin yakın geleceğine yönelik iktidar kavgasının iç ve dış tüm bileşenlerinin mücadelesidir. 

Emperyalizmin ve uluslararası sermayenin desteğiyle iktidara gelen AKP, bugün pekçok bakımdan sermayenin ve emperyalizmin ihtiyaçlarına yanıt vermekten uzaklaşmıştır. 

Ortadoğu’da ‘model ülke’ rolüyle desteklenen AKP’nin özerk tutumlar alma gayretleri, ABD ile kimi çelişkiler yarattı. Suriye’deki yeni gelişmelerle birlikte Ortadoğu’daki dengelerin dışında kalan AKP, bölge politikaları açısından işlevsizleşti. 

İçerdeyse AKP’nin, iktidar bloğu arasındaki krizi, kendi iktidarını tekelleştirerek aşmaya çalışması, iktidar bloğu arasındaki çatışmayı derinleştirdi. 

Haziran halk direnişi ile AKP’nin yönetme kapasitesi zayıflarken tüm bu çelişkiler derinleşerek, iktidar bloğu arasındaki çatışmayı da şiddetlendirdi. 

Bugün, AKP’nin iktidar olma sürecindekine de benzer şekilde siyasetin yeniden dizayn edilmeye çalışıldığı bir dönemden geçiyoruz. Yaşanan operasyon ve müdahaleler temelde bunun bir parçası olarak şekillenmektedir.

Bu operasyonu kim hangi gerekçeyle yapmış olursa olsun, gerçek olan ortaya dökülen bu yolsuzluklardır.

Yıllardır halkı mülksüzleştirerek, kamuya ait arazi ve mekanları sermayeye peşkeş çekerek yaratılan rantın hangi yöntemlerle nasıl paylaşıldığını bu operasyon ortaya koymaktadır.

11 yıldır ülkeyi bu karanlık ve kirli ilişkilerle birlikte yöneten AKP ve cemaatin düzeni işte budur. Bu düzen haramzadeler düzenidir. 

Böyle bir yolsuzluk başka bir ülkede olsa adı geçen hükümet yetkilileri de hükümet de on kez istifa ederdi. Ama Erdoğan aksini iddia etse de ülkeyi bir ‘muz cumhuriyetine’ dönüştürdükleri ortadadır.

Biliyoruz ki bu yolsuzluk ancak buz dağının görünen yüzüdür. Bütçe görüşmelerinin yapıldığı bu günlerde Sayıştay’ın denetleme raporu halen ortada yoktur. Belediyelerden TOKİ’ye, her şey denetimden kaçırılmaya çalışılmaktadır. Ancak, AKP nasıl kapatmaya çalışırsa çalışsın, halkın emeğini çalan bu haramzadelerin peşini bırakmayacağız.

O yüzden şimdi sorumluluğumuz, Haziran direnişini yaratan ülkenin ilerici, özgürlükçü, demokrat, eşitlikçi, bağımsızlıkçı tüm halk güçlerinin birleşik muhalefetiyle, ülkenin ve halkın kaynaklarını çalanlardan hesap sormak için mücadeleyi büyütmektir.”