Keşan’da bir kişi, operatör firmasına 24 ay taahhüt vererek ayda 121 TL karşılığı satın aldığı ve kızına hediye ettiği faturalı cep telefonunun çalıntı çıktığını ve bu nedenle mağdur olduğunu öne sürerek, yasal yollara başvuracağını bildirdi.

Keşan’da yaşayan Remzi Ceylan (55), şehir merkezindeki bir bayiden operatöre ait kampanyadan faydalanarak 24 ay taahhüt vererek ayda 121 TL karşılığı üniversiteyi yeni bitiren ve İzmit’te yaşayan kızı Hümanur Ceylan’a (25) cep telefonu satın aldı. İddiaya göre, geçtiğimiz hafta İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuran bir kişi, cep telefonunun çalındığını öne sürerek savcılığa telefonunun IMEI numarasını verdi ve şikayetçi oldu. Bunun üzerine telefonun takılı olduğu hattı teknik takibe alan polis, hattın sahibi Remzi Ceylan’ın eski eşi Necibe Karlıdağ’a ulaştı. Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği’nce ifadeye çağrılan Necibe Karlıdağ, telefonu İzmit’te yaşayan kızı Hümanur Ceylan’ın kullandığını belirtti. Bunun üzerine konuyla ilgili bilgilendirilen Hümanur Ceylan, cep telefonunu İzmir Emniyet Müdürlüğü’ne götürüp, teslim ederek, konuyla ilgili ifade verdi.

Cep telefonunu satın alan Remzi Ceylan, kendisi, kızı ve eski eşinin yaşanan durum nedeniyle mağdur olduğunu belirterek, hem bayi hem de cep telefonu operatörü yetkilileri ile görüştüğünü ancak bir sonuç alamadığını belirterek, yılbaşının ardından savcılığa giderek bayi ve operatör firmasından şikayetçi olacağını belirtti.