AYŞİN SEÇİL GEZER

Saat 11.00 sıralarında başkanlık makamında başlayan toplantıda, Meclis Üyeleri Ahmet Oğuz ve Ali Altınay da hazır bulundu.

Ordu, “Kamu kaynaklarını titizlikle etkili bir şekilde planlayarak kaynaklarımızı daha verimli kullanarak hizmetlerimizi şeffaf ve hesap verebilir, insan odaklı belediyecilik ve kamu yararını esas alan yönetim anlayışımızla çalışmalarımıza devam ediyoruz. Belediye olarak beldemizde yaşayan herkesin daha güzel daha yaşanabilir bir Yenimuhacir yaratmak için ben ve mesai arkadaşlarım ve meclis üyelerimle çalışmalarımıza devam ediyoruz. Yenimuhacir’in 1/5000 ölçekli nazım imar planları ve 1/1000 ölçekli uygulamalı imar planları belediye meclisimizce onaylanmış,  bir meclis üyesi arkadaşımızın idari mahkemeye gitmesi neticesinde şu an idari mahkeme sonucunu beklemekteyiz. Kanalizasyon yapımımız tamamlanmak üzere olup yapım çalışmalarımız bu yıl beldemizde Karasu Caddesi, Namık Kemal Caddesi,  Güneş Sokak ve Çam Sokaklar da belediyemizin personeli ile yapım çalışmalarımıza devam etmekteyiz. 4450-4451-4264 parsellerde kamulaştırma işlemleri son aşamaya gelinmiş ve kamulaştırma bedelleri Vakıfbank’a yatırılmıştır. Mezarlıkta defin yerinin azalmasından dolayı 2564 parsel ve 2565 parselin kamulaştırma çalışmaları devam etmektedir. İmar revizyonundan sonra oluşan yaklaşık 800m2 miktarlı yol artığı parsel için gerekli yoldan ihdas çalışmaları işlemlerinden sonra belediyemiz mülkiyetine kazandırılacaktır.” dedi.

SUYUN TASARRUFLU KULLANILMASINI SAĞLADIK

Yol düzenlemesi ve inşaat çalışmaları hakkında bilgi veren Recep Ordu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Beldemizin İstiklal Mahallesi Karasu ve Çeşmeler Caddesinde kilitli taş ve bordür taşı döşemesi yapılmıştır. Belediyemizin düğün salonunda ihtiyaç olan gelin odası ve bay- bayan tuvaletler yapılmıştır. Gökyar Göletinin işletmesinin belediyemize devredilmesi için meclis kararı alınmış ve yazışmaları yapılarak müracaat edilmiştir. Tarımsal sulama hizmeti verilen alanlarda suyun daha tasarruflu kullanılması için ön ödemeli sayaca geçmeyi düşünüyoruz. DSİ tarafından ‘1071 günde 1071 gölet’ projesi çerçevesinde gerekli müracaatlarımız yapılmış olup etüt çalışmalarına devam edilmektedir. Beldemize su veren ve tamiratı gereken 70 tonluk su alma kapasiteli su deposunun gerekli tamirat ve tadilatı yapılarak daha sağlıklı bir yapıya kavuşturulmuştur. Ova mevkiinde gerekli izinlerini ve sondajını tamamladığımız içme suyu kuyularının şebekeye bağlantısı sağlanmıştır. İçme suyu ile ilgili İller bankası yetkilileri ile de gerekli etüt çalışmaları yapılıp bazı bölgelere tekrar su arama izni alarak sondaj çalışmalarımıza devam edeceğiz. Su israfını önlemek için beldemizdeki su abonesi vatandaşlarımızın su saatlerinin tamamını ön ödemeli sayaç sistemine geçirerek suyun daha tasarruflu kullanılmasını sağladık.”

YETERLİ MİKTARDA ÇÖP KONTEYNIRI ALINMIŞTIR

Göreve geldikleri günden bu yana bölgedeki iş adamları ve kurumlar tarafından 9 araç bağışlandığını ve 7 aracı da belediyemiz imkanları olmak ile toplam 16 adet çeşitli iş makinası ve aracın belediye kazandırıldığını dile getiren Ordu, “Bu yıl da 1 adet Ford Connect marka araç Kenan ve Volkan Kuru tarafından belediyemize bağışlanmıştır.  Çöp konteyner beldemiz temizlik hizmetinde kullanılmak üzere yeterli miktarda da çöp konteyner alınmıştır. Her yıl beldemizdeki okulların bazı ihtiyaçlarını belediyemizce karşılanmış, sportif faaliyetler için destek verilmiş başarılı öğrenciler ödüllendirilmiş, TEOG’da tüm soruları doğru cevaplayan Simay Öngören belediyemiz tarafından ödüllendirilmiştir. Her yıl beldemiz yerleşim alanında kalan karasinek, sivrisinek ve diğer haşerelere karşı yerleşim yerinde kalan hayvan barınakları insan sağlığını etkileyecek nedenleri ortada kaldırmak amacıyla ilaçlanmıştır. Mezarlık bakımları yol temizlikleri bordür boyama işleri her yıl olduğu gibi bu yıl da yapılmıştır.” şeklinde konuştu.

DOĞAL GAZ DÖŞENMESİ İÇİN KARAR ALINMIŞTIR

Recep Ordu, sözlerini şöyle tamamladı: “Temiz enerji kaynağı olarak bilinen doğal gazın beldemize gelmesi için gerekli işlemleri tamamlayıp E.P.D.K 12.01.2017 tarih ve 6853-7 sayılı kurul kararı ile beldemizde kapsam içine alınmış. Buna karşılık Belediye Meclisimiz 04.05.2017 tarih ve 25 sayılı meclis kararı ile beldemize doğal gaz döşenmesi için karar alınmıştır. Geçecek hat üzerinde proje çalışmaları da yıl içerisinde bitirilmiş olup 2019 yılı içerisinde doğal gaz alt yapı yapımına başlanacaktır. Beldemiz kadınlarımıza Ankara gezisi düzenlenmiştir. Beldemizde her yıl düzenlenen keşkek etkinliğine gerekli destek verilmiştir. Beldemizin dününe bugününe ışık tutmak için Yenimuhacir’in tanıtım filmini hazırlatıp kamuoyu ile paylaştık. Geleneksel hale getirdiğimiz kadınlar günü etkinliğimizin eğlence kısmı bu yıl Afrin’de yaşanan savaş sebebiyle yapılmamış, en yaşlı kadın vatandaşımız hediye ile ödüllendirilmiştir. Beldemizde bayanlara yetenek ve beceri kazandırmak amacıyla Keşan Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile dikiş kursu açılmıştır. Bu hizmetlerin gerçekleşmesinde bize destek veren kamu kurum ve kuruluşlarına yöneticilerine ve özel sektör yöneticilerine ve bizleri bireysel olarak destekleyen değerli Yenimuhacirlilere çalışan personelime, tüm meclis üyelerime ve bizi yalnız bırakmayan Yenimuhacir halkına teşekkür eder sevgi ve saygılarımı sunarım.”