HABER MERKEZİ

Ordu’nun açıklaması şöyle:

 “20.03.2018 tarihinde yerel gazetelerde yer alan AK Parti Belde Başkanı Şükrü Çalışkan’a cevaben bir açıklama yapma zorunluluğu doğmuştur;

Bahse Konu ‘’ATAM İZİNDEYİZ’’ yazısının Yenimuhacir’e kazandırılmasında, bu yazının yapımında  Yenimuhacir  Halkının ve Yenimuhacir  Gençlerinin emeği vardır. Bizlerin de Belediye Yönetimi olarak emeğe sonsuz saygımız vardır. Nitekim her yıl 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesinde her yıl 2 kez bakımlar belediye olarak tarafımızdan yapılmaktadır. Bölgemizin mevsimsel özellikleri ile karasal ikliminden kaynaklı malumunuz olduğu üzere; kış aylarında yağışların yoğun ve aralıksız sürmesi, aynı zamanda yoğun-şiddetli rüzgarlardan dolayı takılan bayrakların parçalanması neticesinde bu bayrakların yerine yeni takılan her bayrak aynı durumla karşılaşmıştır. Boyalar ise taşların üzerinde olan boyalar olup yine mevsimsel kaynaklı silinmiştir ve silinmektedir zaten bu nedenle her yıl iki kez yenilenmektedir. Zira hangi yapı üzerine boya yaparsanız yapın aynı koşullar altında aynı sonuçla karşılaşılmaktadır. Belde içerisinde mevcut tüm bu güne kadar yapılanları görmemek; Yenimuhacir’de yaşamamak ve yüzünü Bayraktepe’ye dönmemektir. 

AK Parti Belde teşkilatı olarak paranız yoksa 4 teneke boya alalım diyorsunuz. Her yıl yenileme tarihlerinden biri olan 23 Nisanda boyama işleminin gerçekleştirileceğini tekrar ederiz. Yenimuhacir Belediye kaynaklarının ve bütçenin doğru kullanılmasını istiyorsunuz. Görevde olduğum süre içerisinde bizler belediye yönetimi olarak belediyenin kaynaklarını ve bütçesini her zaman doğru ve akılcı kullanarak, halkımızın çıkarları doğrultusunda kullandık ve kullanmaktayız.  Nitekim Beldemizde biz göreve gelmeden önce yapılanlarla biz görevde olduğumuz süre içerisinde yapılanları halkımız görüyor. 

AK Parti Belde teşkilatı olarak; İl Özel İdaresi’nin sorumluluk alanı içerisinde olan TOKİ Konutları ile Beldemiz arasında yer alan ana giriş yolunun yapılması için Yenimuhacir Halkına yardımcı olma sözünüz olmasına rağmen söz konusu yol yapılmamış aksine yola yama yapılarak bırakılmıştır. Yine bu yolun yapımı için İl Özel İdaresi’ne ait greyder ve iş makineleri geldiğinde Yenimuhacir’e ait arazi yollarının yapımı sözü verilmiştir ancak bu söz de tutulmamıştır.  İl Özel İdaresi’ne ait greyder operatörünün yanına korucu verilmesine rağmen bazı arazi yolları ve kendinize ait ağılların yolu yaptırılmıştır. Diğer arazi yapılmadan bırakılmıştır. Tarafınızdan verilen sözün yerine getirilmemesi üzerine yollar Belediye araç gereçleriyle tarafımızdan yapılmıştır. 

Bizler sizin gibi reklam peşinde değiliz. Atalarımızın çok güzel bir lafı vardır bu konu ile ilgili “aynası iştir kişinin, lafa bakılmaz…”