Dün, saat 14.30 sıralarında, Kocadere Göleti Cennet Tepe Mevkii’nde ormanlık alanda çıkan yangın, helikopter ve itfaiye ekiplerinin erken müdahalesiyle büyümeden söndürüldü.

Cennet Tepe Mevkii’ndeki ormanlık alanda henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait 1 yangın söndürme helikopteri ile Keşan Orman İşletme Müdürlüğü ve Keşan Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Arazöz ve itfaiye ekipleri yamaç arazi nedeniyle olay yerine güçlükle ulaşırken, yangın helikopteri kuraklık nedeniyle debisi düşen Kocadere Göleti yerine 20 kilometre uzaklıktaki Kadıköy Barajı’ndan su ikmali yapmak zorunda kaldı. Yangın söndürme çalışmalarına Keşan Orman İşletme Müdürü Mustafa Sümbül de katıldı. Zaman zaman yangın hortumunu taşıyarak, bazen de ekipler arası iletişimi sağlayarak çalışmalara destekte bulunan Sümbül, yangında 1-2 dönümlük bir alanın zarar gördüğünü ifade etti.

MEHMET ÖZCAN SİTEM ETTİ

Olay yerine Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Cengiz Aktan ve Keşan Belediyesi İtfaiye Müdürü Yasin Paçaman da gelerek, incelemelerde bulundu.  Yangın hakkında bilgi alan Mehmet Özcan, yangının çıkmasına neden olanlara da sitemde bulundu.

Özcan, “Biz, kimseye ‘Ormana gelme, piknik yapma’ demiyoruz ama herkes adabınla gelsin otursun. İki edepsizin çıkardığı ateşin sonucuna bak.” dedi. Yangın alanında bulunan bira kutularını ve şişelerini de gösteren Mehmet Özcan, atıklarını ormanda bırakanlara da tepki gösterdi.

Özcan ve Aktan, yangın yerinden ayrılırken, ormanlık alanda karşılarına çıkan kutu ve şişeleri toplayarak belediye aracının bagajına bıraktı. Yangın, ekiplerin yaklaşık 2 saatlik çalışması sonucu tamamen söndürüldü. Polis ve itfaiye, yangının çıkış nedeniyle ilgili inceleme yaptı. Soruşturma sürüyor.