GİZEM GÖRÜR

Yaz sezonunun sonlarına gelinmiş olmasına rağmen, orman yangını tehlikesinin Ekim ayına kadar devam ettiğini belirten Sümbül, şunları söyledi: “Ufak tefek yangınlar oldu ama ekiplerimiz iyi çalıştı. Anında müdahale ettik yangınlara. Ama tehlike daha devam eder. Hatta Ekim sonuna kadar orman yangını tehlikesi devam eder. Bu sene 11 civarı yangına müdahale edildi. Tabi ki basına yansımayan ufak tefek yangınlar bu sayının içinde değil. Rüzgarlı günler genelde daha tehlikeli oluyor. Ekiplerimiz iyi çalıştı.”

KAYBIMIZ YAKLAŞIK 2 HEKTARI BULUR

Yaz sezonunda orman yangını yüzünden kaybedilen alanın yaklaşık 2 hektar kadar olduğunu ifade eden Sümbül, “Ormanlık alan açısından değerlendirme yaparsak, kaybımız yaklaşık 2 hektarı bulur. Vatandaşa uyarılarımız olacak tabi. Piknik yapılan yerlerde özellikle dikkatli olmaları gerekir. Sigara izmariti, cam kalıntıları hep bu yangınlara sebebiyet verebilecek cinste maddelerdir.” şeklinde konuştu.

ZAMANINDA MÜDAHALE İLE EN AZ KAYIPLA ATLATTIK

Sümbül, açıklamasını şöyle tamamladı: “Yol kenarında çok piknik yapılıyor. Erikli sapağındaki yangının sebebi piknikler oldu büyük ihtimalle. Ama yine zamanında müdahale ile en az kayıpla atlattık. Mesire alanlarının dışında pikniği yasaklayacağız. Mesire alanlarının dışında 3-4 yerimiz var. Halkımız da haklı ‘nereye gideceğiz’ diyorlar. Seneye bir düzenleme yapıp halka rahat bir yerler tahsil etmeye çalışacağız, böylelikle yangın tehlikesini de düşürmeyi hedefliyoruz.”

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ