Beyendik’te sahte seçmen iddialarıyla ilgili olarak CHP Beyendik Belediye Başkan Adayı Muhammet Örnek ile AK Parti’li Beyendik Belediye Başkanı Nuran Uslu arasında başlayan polemik sürüyor.

Muhammet Örnek, Nuran Uslu’nun dünkü gazetelerde çıkan açıklamalarındaki iddiaların gerçekleri yansıtmadığınıbelirterek, şu yazılı açıklamayı yaptı:

“Sayın Nuran Uslu, Beykent Mahallesi’nde daha önceden ikamet eden şahısların ikamet adreslerini sildirmediğini, bunda kendisinin bir suçu olmadığını dile getirmiş.

Biz ikametgâhını aldırmayan ev sahibini şikâyet etmedik. Sayın Nuran Uslu, biz, kaydını aldırmayan ev sahiplerini boş dairelerine usulsüz seçmen yazdırdığınızı, bunlardan birçok ev sahibinin haberi olmadığını ispatladık, belgeledik ve biz bunlarla ilgili zaten şikâyette bulunduk. Üstüne basa basa söylüyorum bunu.

Nuran Uslu, TOKİ’de evi olan vatandaşların ikamet kaydını sildirmediğini söylemiş. Siz de “Fırsattan istifade buralara bu 150’ye yakın Beyendikli olmayan, burada yaşamayan kişileri kaydettirelim, nasıl olsa kimse ses çıkarmaz, Beyendik sahipsiz” dediniz ya da bu 150 kişiye bu daireleri satın mı aldınız? Şunu da bir kez daha belirteyim içi boş ama ev sahibinin ikametgâhını aldırmadığı dairelere ve Beyendikli olan vatandaşlarımıza siz şikâyette bulunana dek şikâyette bulunmadık.

Sn. Nuran Uslu’ya, yapmış olduğumuz görüşmede söylediğim, şeklindeki uyarı niteliğindeki sözlerimi sanki kendisi söylemiş gibi anlatması, pişkinliğin bu kadarı olur dedirtecek nitelikte. Kendisine bu konuda uyarıda bulunurken gülerek siyasette bu tür şeylerin normal olduğunu söyledi. Ben de kendisine siyaset anlayışımızın aynı olmadığını, aldığımız siyasi ahlakın bu yapılanlarla uyuşmadığını, aramızdaki uçurum farkın bu olduğunu söyledim.

Ahmet Kafalı’dan bahsetmiş. Ben bu kişiyi ne tanırım ne de muhataplığım var. Eğer ben Kafalı’nın dairesine adam yazdırmışsam gitsin savcılığa suç duyurusunda bulunsun orada kim yazıldıysa. Orada yazılanlar meclis üyemle hiçbir alakası olmayan soyadı benzerliği taşıyan kişilerdir. Bizim şikayet dilekçemizde de bunların İsimleri mevcuttur.

Nuran Uslu, öğretmenlerden, ülkemizin aydınlık yüzlerinden niye bu kadar çekiniyor, korkuyor? Haftanın 3-4 günü nasıl burada oturduğunu nasıl anlatayım Sn. Nuran Uslu’ya! Öğretmen ve memur arkadaşlar, Keşan’dakiler, İpsala’dakiler, Malkara’dakiler okuldan ya da iş yerinden çıktıktan sonra Beyendik’e geliyorlar ve sabah gidiyorlar. İstanbul’dan gelenler ise, ben yıllarca böyle geldim. Cuma okul çıkışı yola çıkıyorum, pazartesi sabah İstanbul’a dönüyorum. Matematik bilgisi iyidir hesaplayabilir.

Babamı bile girdiği bu çamurun içine sokmaya çalışıyor. Babamı, kirletmiş olduğu siyasete karıştırmak istemezdim ama attığı iftiraya karşılık babamla ilgili iddiasına cevap vereyim: Birincisi babam başkan adayı değil, meclis üyesiydi.1999 yılında bahsettiği seçimlerde maden işçilerinin hepsi Beyendik’te oturuyorlardı, burada yaşıyorlardı. Bu vatandaşlar emeklilik süreleri dolana kadar burada oturdular, birçoğu oturmaya devam ediyor. Dışarıdan getirtilmiş usulsüz bir seçmen yok, belki de 1999 yılındaki seçimde ailesi de ve belki kendisi de İstanbul’dan gelip CHP’ye oy verdi.

Beyendik tarihinde bir ilksin Sn. Nuran Uslu, dışarıdan getirdiğin usulsüz seçmenle şaibeli süper liginde şampiyon oldun. Ama 30 Mart’ta tertemiz olan halkın liginde küme düşeceksin.

Bizler Kur’an kursuna karşı çıkmadık. Bizleri ve CHP’yi Kur’an kursuna ve dine karşıymış gibi göstermeye çalışıyorsun. Ailemden aldığım din ve ahlak bilgisi, terbiyesi, dini ve Kur’an’ı siyasi malzeme yapmamaktır yapmayacağım da. Sn Uslu, bizler kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’in anlattığı gibi yaşıyoruz. Ben çocuklarıma da öğrencilerime de haramdan, yalandan, kul hakkından korkun diyorum.

“Benim huzuruma ne ile gelirseniz gelin affederim ancak kul hakkı ile gelmeyin” diyor yüce mevlam. Kur’an kursunun açıldığı dairedeki evin sahibinden şikâyetçi değiliz. Buraya sahte seçmen kaydettirdiğiniz için şikâyetçiyiz. Kur’an kursu ile ilgili bir sorun varsa bu konuda yardımcı olmak sizin göreviniz. Caminin sorunları varsa çözmek için yardımcı olmak sizin işiniz. Eğitim yapılacak yerle ilgili eksiklikler varsa eğitim yapılacak hale getirmek için bizler elimizden gelenin en iyisini yapmaya hazırız. Bu zamana kadar sizin yapmanız gereken görevi yani. Kusura bakmayın takke düştü kel göründü. Dinimiz sadece sizin ve AKP’nin tekelinde değil.

Samanlıkta benim akrabalarımın olduğunu söylemişsin. Jandarmanın tespit ettiği adreste doğum yeri Zonguldak / Devrek olan kişiler gözükmekte. Bunlarla hiçbir akrabalığım da tanışıklığım da bulunmamaktadır. Beyendikli akrabalarımın kökeni burada, evi barkı buradadır. Ahırda yatacak halleri yok. İnci çok değerli paha biçilemez bir taştır. Ancak dediğiniz Beyendik’i siz çok ucuza sattınız.

Bizler TOKİ’ye karşı değiliz, bizler buradan elde ettiğiniz ranta karşıyız. Burada yaşayanların evlerini siz mi aldınız? Beykent mahallesi vatandaşları dişlerinden tırnaklarından biriktirdikleriyle aldılar. Siz de bu vatandaşlarımızın sayesinde benzinlikler, çift çeker traktörler, icarla dönümü 200 TL olan tarlalar aldınız. Beykent TOKİ Mahallesini sürekli sizin kurduğunuzu gururla söylüyorsunuz fakat bu mahallede oturan vatandaşların hangi sorunlarıyla ilgilendiniz bunu söyleyin.

TOKİ Beykent mahallesini kurmasaydınız Beyendik köy olacakmış. 1999 seçimlerinde oy kullanan seçmen sayısı 1200 civarında, 2013 seçimlerinde Beykent TOKİ Mahallesi hariç 1700 seçmen var. Nasıl bu seçmen sayısı ile halen köy olacaktı iddiasında bulunuyorsunuz? Belde olan Beyendik’i, yanlış politikalarla köye siz çevirdiniz.  

Çamurlu su konusunda, ben siyasi çamurdan bahsettim. Yarası olacak ki Sn. Nuran Uslu çeşme sularını anlamış. Beğenmediğiniz Hacı içme su grubundan su aldığınızı biliyorum. Ne oldu ki bizim tertemiz sağlıklı olduğunu iddia ettiği baraj suyumuzu bize vermekten vaz geçti? Yoksa sağlıksız olduğu için mi ya da yazın yapılan adaletsiz tarla sulamalarından dolayı barajdaki suyun azalmasından dolayı mı hacı içme su grubuna geçti?

Resmi işlemde sahtekârlıktan bahsediyorsunuz. Ya bu yazdırdığınız 150’ye yakın usulsüz yabancı seçmen sahtekârlık değil mi resmi evrakta? Bu bir resmiyet değil midir? Usulsüz kayıt yaptırdığınız seçmenlerin elektrik aboneliği ve ev sahibinin onayıyla noter tasdikli kira sözleşmesi var mı? Vatandaşımız yatırımların sizinle geleceğini değil, vatandaş sizinle Beyendik’in elden gittiğini çok iyi biliyor.”