Keşan Ortopedik Engelliler Derneği Başkan Taner Aykut, önceki gün yaptığı açıklamada, Keşan İlçe Trafik Komisyonu’nun son toplantısında aldığı engelli için araç park yeri sayısının arttırılması kararını değerlendirerek, “Bu konuda aracı olan engelli arkadaşlarımız duydukları memnuniyeti ve sevinci dile getiriyorlar. Keşan tüm kurum, kuruluşları ve halkı ile birlikte engellisine her konuda sahip çıkmaya çalışan örnek bir kent. Bu nedenle herkese bize verdikleri değer ve taleplerimiz konusunda gösterdikleri duyarlılıktan dolayı çok teşekkür ediyoruz” dedi.

RESMİ DAİRELERDE İŞLERİMİZİ DAHA RAHAT YAPACAĞIZ

Aykut, İnönü Caddesi ile İsmail Saraç Caddesi’ni birbirine bağlayan sokakta bulunan Keşan Ortopedik Engelliler Derneği bürosunun önünde 3 araçlık engelli araç park yerinin ardından, Keşan İlçe Trafik Komisyonu tarafından, Hükümet Konağı önüne 1, Keşan Belediyesi önüne 1 ve Çocuk Parkı ile Subay Orduevi arasında bulunan yola 4 araçlık engelli araç park yeri ayrıldığını vurguladı. Çocuk Parkı’nın yanında bulunan 5 araçlık engelli araç park yerinin ise iptal edildiğini bildiren Taner Aykut, iptal edilen park yeri ile birlikte esnafın da rahatlayacağını ve araçlarını bu alana park edebileceğini ifade ederek, “Engelli vatandaşlarımız, böylece araçları ile daha rahat manevra yapabilecek. Engelli araçların park yerleri için ayrılan noktalar biz engelliler için güzel noktalar. Resmi dairelerdeki işlerimizi daha rahat yapabileceğiz.” dedi.

VERDİĞİMİZ DİLEKÇELER GERİ DÖNMÜYOR

Engellilerin, kendileri için ayrılan bu noktalar nedeniyle son derece sevinçli olduklarını vurgulayan Aykut, şunları söyledi; “Özellikle resmi dairelere yakın ayrılan park yerleri çok iyi oldu. Engellilerin, sadece Engelliler Günü’nde hatırlanmadığını görmeye başladık. Bu gelişmeler bizler için son derece sevindirici. Engelliler için ATM kurulması ya da araç park yerleri ayrılmasının dışında, bizleri sevindiren, Kaymakam, Belediye Başkanı ve amirlerimizin bizlere sahip çıkmalarıdır. Verdiğimiz dilekçelerimiz geri dönmüyor. Keşan halkı engellisine sahip çıkıyor.”