Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un “Safahat” adlı eserinden ezbere şiir okuma yarışmasında il birincisi olan Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi öğrencisi Esengül Yılmaz’ın başarısı okulunda büyük bir sevinç ve coşku yarattı. Okul Müdürü Osman Başak’ın konuyla ilgili açıklaması şöyle:

“Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un “Safahat” adlı eserinden ezbere şiir okuma yarışmasında il birinciliğini okulumuz Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi son sınıf öğrencisi Esengül Yılmaz almıştır. Öğrencimiz önce, ilçemizde yapılan yarışmada birinciliği kazanmış ve bu başarısıyla okulumuzu, Keşan’ımızı ilde temsil etme hakkını kazanmıştır. Edirne Lisesi’nde düzenlenen yarışmaya Akif’in Gitme Ey Yolcu şiiriyle katılmış ve burada 8 ilçe ve il merkezi ile birlikte 9 okul arasından birinci olarak çıkmıştır.

Keşan’ımızda uzun süreden beri liselerarası şiir okuma yarışmasında birinciliği görememenin hüznünü yaşıyorduk.  Bu yıl, bu hüznü heyecana dönüştüren ve il birinciliğini Keşan’ımıza kazandıran Esengül Yılmaz’ı kutluyorum.

Okul aile birliği tarafından alınan hediye kitabı Okul müdürü Osman Başak öğrenciye takdim etti. Bu başarılarda öğretmen-öğrenci-veli işbirliği payının büyük olduğunu, bu başarıların daha da artarak sürekli olabileceğini; ekip ruhunu özümseyen, özverili ve onlardan daima en iyisini ve en güzelini insanlığa sunabilen bir insan olarak yetişmeleri en büyük idealimizdir.

Öğrencimiz Esengül Yılmaz’ı ve onu hazırlayan Türk Edebiyatı öğretmeni Baskın Özüdoğru’yu yürekten kutluyorum.”