AYGÜL KONAR

Özcan, her seçimde oyunu artırarak, belediye başkanlığı görevine geldiğini kaydetti.

“15 YILDIR BAŞKANLIK GÖREVİNİ SÜRDÜREN TEK KİŞİ OLARAK, BELEDİYE TARİHİNE GEÇİYORUM”

Keşan’da yaklaşık 15 yıldan bu yana belediye başkanlığı görevini sürdürdüğünü belirten Özcan, “Keşan Belediyesi tarihinde aralıksız, 3 dönem büyük oy oranıyla seçimleri kazanıp; 15 yıldır başkanlık görevini sürdüren tek kişi olarak, belediye tarihine geçiyorum. Görev sürem boyunca, bölgemize ciddi temel alt yapı hizmetleri yaptık. Yakın bölgelerde olmayan tüm alt yapı hizmetlerini Keşan’da hayata geçirdik. Bundan sonra, makyaj ve süsleme işi kalıyor. Geçen zaman içerisinde yeni ihtiyaçlar doğacaktır. 15 yıl boyunca yaptığımız işlerden ötürü bugüne kadar emek veren tüm ekibimle gurur duyuyorum.” dedi.

“İNŞALLAH, BU SEÇİMLERDE DE BAŞARIYA ULAŞACAĞIZ”

Mehmet Özcan sözlerine şöyle devam etti: “Seçimlerde partimin yeniden yerel yönetimleri kazanmasını istiyorum. Yeni gelen arkadaşlarımız, bizden aldıkları bayrağı daha ileriye götürme niyetindeler. Herkesin hedefi budur. İnşallah, bu seçimlerde de başarıya ulaşacağız.”

“BELEDİYE MECLİSİNDE CHP OLARAK, ÇOĞUNLUK BİZDE OLDU”

2004 yılında göreve geldiğini hatırlatarak, sözlerine devam eden Özcan, şunları söyledi: “2004 yılında yüzde 46.7, 2009’da yüzde 56, 2014’de ise, yüzde 52’ye yakın bir oy oranıyla seçimleri kazandık. 2004’te belediye meclis üyesi sayımız 15, 2009’da 17, 2014’te ise, 16’ydı. Belediye meclisinde CHP olarak, çoğunluk bizde oldu. İnşallah yeni atanan kardeşimiz de, aynı başarıyı devam ettirerek, kazanmasını umuyorum. Partimizin kazanması için hep birlikte elimizden ne geliyorsa yapacağım. Bu seçimlerde yeni ekiple inşallah muzaffer çıkarız.”

“İNSANLAR, HİÇBİR İŞ YAPMAMIŞ KİŞİYE GİDİP OYUNU VERMEZ”

“Her seçimde oylarınızı artırarak geldiniz. Siz, bunu neye bağlıyorsunuz?” şeklindeki soruya cevap veren Mehmet Özcan, sözlerini şöyle sürdürdü: “İnsanlar, hiçbir iş yapmamış kişiye gidip oyunu vermez. Demek ki, bizler bir şeyler yapmışız ki, oylarımızı artırarak gelmişiz. Yeni atanan arkadaşımızın da, benzer sonuçlarla seçimi kazanmasını diliyorum.”

“CUMHURİYET HALK PARTİSİ’NE KATKI SUNMAYA DEVAM EDECEĞİM”

“Keşan Belediye Başkanlığı’na yeniden aday adayı olmayı düşünmediğinizi dile getirmiştiniz. Ankara ziyaretinden sonra fikriniz değişti. Peki, Ankara’da ne görüştünüz ve fikriniz değişti?” şeklindeki soruya cevap veren Özcan, şöyle konuştu: “Ankara ziyaretiyle ilgisi yok. Fikrim burada değişti. İlerleyen süreçte, ters bir sonuç olursa vebal altında kalmak istemedim. Aday olsaydınız, ‘şöyle ya da böyle olurdu.’ şeklinde laflar yememek için çıktım. Eğer gösterilmiş olsaydım, 5 yıl daha göreve devam etme arzumuz oldu. Tabanda da, nabız yokladık. Şu anda rahatladım. Siyaset yine devam edecek. Ömrümüz olduğu sürece, Cumhuriyet Halk Partisi’ne katkı sunmaya devam edeceğim.”

“GÖREV SÜREM BOYUNCA, YAPTIKLARIM ORTADADIR”

Mehmet Özcan, sözlerini şöyle tamamladı: “Görev sürem boyunca, yaptıklarım ortadadır. Örnek vermek gerekirse; Edirne’nin atık su arıtma tesisi çalışıyor mu, bizim gibi toptancı hali var mı, içme suyu problemi yok mu? Bunlar bir şehir için temel ihtiyaçlardır. Keşan’ın 2040 yılına kadar tüm su ihtiyaçlarıyla ilgili programlarını yaptık. Belediyemize böyle bir binayı kazandırdık. Görmek isteyene bunlar görünen işlerdir. TOKİ olmadan belediye kaynaklarıyla, 1000 konut yaptık. Yeni bir şehir yaptık. Yeni gelecek arkadaşlarımız bizlerin tavsiyesini dinlerse, büyük projeler var. Ama aday adaylığı açıklamam da, ülkenin büyük bir krizden geçtiğini dile getirmiştim. Seçimlerden sonra bu daha da, derinleşecektir. Hükümet, 2021 yılına kadar acil işler dışında herhangi bir projeye kaynak ayrılmayacağını dile getirmişti. Ekonomik zorluk içinde dev projeler vaat edilmesi durumunda yapılamayacağının bilinmesi lazım. Mesela; şehir planlarına koyduğumuz çevre yolunun Keşan trafiği açısından acilen yapılması gerekiyor. Biz, temel alt yapısını yaptık, sadece hayata geçirilmesi kalıyor. Ayrıca, eski belediye binası, 100.yıl pasajı, Keşanspor Düğün Salonu’nun bulunduğu yer, eski itfaiyenin yeri ve terminal binasıyla ilgili projelerin değerlendirilmesi gerekiyor. Ama bunlar 200 milyon-250 milyon lira bir maliyeti var. Büyük işler, güzel işler ama bir şekilde finans bulma maharetlerini de göstermeleri gerekiyor.”