Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, dün makamında düzenlediği basın toplantısında, hafta başında gerçekleştirdiği 2 günlük Ankara ziyaretindeki görüşmeleriyle ilgili bilgi verdi ve belediye başkan aday adaylığı başvurusunu, CHP’nin aday adaylığı için açıkladığı son gün olan 2 Eylül Pazartesi günü yapacağını bildirdi.

VAHŞİ DEPOLAMA ALANI 2 MİLYON 700 BİN LİRAYA ISLAH EDİLECEK

Saat 16.00 sıralarında başlayan ve Başkan Vekili Erdoğan Gümülcineli’nin de katıldığı basın toplantısında, ilk olarak toplu konut bölgesi yakınlarında bulunan vahşi depolama sahası ile ilgili olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda temaslarda bulunduğunu dile getiren Mehmet Özcan, “1981 yılından bu yana kullandığımız vahşi depolama sahamızın ıslah edilmesi gerekiyor. Bu ıslah işini yapmamız için Paşayiğit’te kurulan Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Tesisi’nin faaliyete geçmesi gerekiyor. Bununla ilgili olarak önümüzde daha 10 aylık bir süre var. Vahşi depolama sahasının ıslah projesini hazırlattım. Yaklaşık 2 milyon 700 bin TL’lik bir proje bu. İşe şimdiden başlarsak yeni tesis faaliyete geçene kadar finansman ve diğer işlemleri hallederiz. Şu an işe başlamanın tam zamanı.

HİBE FONLARINDAN DA YARARLANMAYA ÇALIŞACAĞIZ

 

Keşan Belediyesi olarak projemizi yatırım kapsamına aldırmaya çalışıyoruz. Eğer bulabilirsek Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın hibe fonlarından da yararlanmak istiyoruz. Bu konuyla ilgili 26 Ağustos 2013 Pazartesi günü Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda görüşmelerde bulundum ve vahşi depolama sahasının ıslah projesini teslim ettim. Bazı evraklar istendi onları da en kısa zamanda kendilerine ileteceğiz.” dedi.

MEZBAHAYI YENİLERKEN KAPASİTESİNİ DE ARTTIRACAĞIZ

 

Ziyaretinin ikinci günü Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nda da mezbahanın modernizasyonu ile ilgili görüşmelerde bulunduğunu ifade eden Özcan, şunları söyledi: “Çok uzun zamandan beri kullandığımız 1. sınıf bir mezbahamız var. Ancak bu tesisin uzun zamandan beri kullanılmasından ötürü bazı teknik aksamlarında meydana gelen aksaklıklar var. Artık bu anlamda teknoloji çok hızlı ilerliyor. Ayrıca hazır yenileme yaparken mevcut kapasitemizi de artırmanın yollarını arıyoruz. Bununla ilgili Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nda Gıda Kontrol Yönetim Müdürü’yle görüşmelerde bulunduk. 2013 yılının sonuna kadar mezbahalarda yenilenme yapılması gerekiyor. Ancak ülke genelinde bu konuyla ilgili belediyelerin devir gibi bazı sıkıntıları var. Süre uzatımına gidilmesi söz konusu olabilir.”

2012 DE 15 BİN BÜYÜKBAŞ 53 BİN KÜÇÜKBAŞ HAYVAN KESİMİ YAPILDI

 

 

 

Mezbahanın sadece Keşan’a değil bölge ekonomisine de ciddi değer katan bir yapı olduğuna dikkat çeken Başkan Özcan, açıklamasına şöyle devam etti: “Bu tesisimizde sadece bölgenin ihtiyacı için hayvan kesimi yapılmıyor. %70 gibi bir oranla dış kesim yapılıyor. 2012’de yaklaşık olarak 15 bin büyükbaş 53 bin de küçükbaş hayvan kesimi gerçekleşmiş. Bakanlık revizyon kapsamında bize yaklaşık olarak 5 milyon TL’lik bir masraf çıkardı. Yeni bir mezbaha, kapasite artırımı ile 3-3,5 milyon TL civarında bir bedele tekabül ediyor.

İZMİR’DEN GELECEKLER, GÖRÜŞECEĞİZ

 

Bakanlığın mevzuatına göre yeni bir mezbaha nasıl yapılmalı bunun değerlendirmesi içindeyiz. Önümüzdeki hafta İzmir’den mezbaha kurulumu yapan bir firma bizi ziyarete gelecek. 3-5 milyonluk bir yatırım kısa vadede ülke genelindeki belediyeleri zorlayabilir. Süre uzatımı için tüm belediyeler görüşmelerde bulunuyor. Biz de ya süre kapsamında ya mevcut alanda yeni bir mezbaha ya da öngörülen değişiklikleri içeren revizyona gideceğiz. Bakanlıkta bu konuda sağlıklı görüşmelerde bulunduk. 1. sınıf olan mezbahamızın en az %50 kapasite artırımına gitmesi gibi bir düşüncemiz var. Burasıyla ilgili bir mezbaha komisyonu oluşturuldu. Konuyla ilgili revizyon ve mezbahanın sözleşme süresinin uzatımı ile ilgili bu komisyon nezdinde görüşmelerde bulunacağız. Keşan Ticaret Borsası’ndan da bu komisyona üye verilecek. En kısa sürede protokol yeniden olgunlaşacaktır.”

Özcan, basın açıklamasında ayrıca Meydan Projesi kapsamında Çok Amaçlı Pazaryeri Kompleksi’ni çizen firmanın önümüzdeki hafta içinde proje çizimi konusunda Keşan’a geleceğini ve saha çalışması yapacaklarını dile getirdi.  

ADAY ADAYLIĞINI

2 EYLÜLDE

RESMİLEŞTİRECEK

Özcan, açıklamasının sonunda 2 Eylül 2013 Pazartesi günü CHP Keşan İlçe Başkanlığı’nda saat 16.00 sıralarında belediye başkan aday adaylığı açıklaması yapacağını da bildirdi.

Mehmet Özcan’ın da aday adayı olmasıyla, Mustafa Bezbaş, Ufuk Kanışkan, Şenol Yalı ve Aladdin Öztürk’le birlikte, CHP’de Keşan Belediye Başkanlığı aday adayı sayısı 5’e çıkmış olacak.