Belediye Başkanı Mehmet Özcan, dün makamında kabul ettiği gazetecilere geçen hafta içinde yaptığı bir dizi ziyaret ve çalışmalarına ilişkin bilgi verdi.

REKTÖR ÖZCAN’A KAMPÜS PROJESİ HAZIRLANMASINI ÖNERDİK

Geçen hafta Salı günü Keşanlı İşadamı Ahmet Yörük ile birlikte Trakya Üniversitesi Rektörü Enver Yörük’ü ziyaret ettiklerini hatırlatan Özcan, şöyle konuştu: “Okulun yapılacağı yerin seçimi için yardımcı olmaya gittik. Keşan’daki Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nun olduğu yerde üniversiteye bin 100 dönümlük bir alan tahsis edilmiş. Bir kısmına inşaatlar yapıldı. Ancak bu tahsis edilen yerin hepsi bir arada değil. İçinde şahıs ve hazine yerleri de var. Keşan’ın imar planları revizyonları sırasında oralar da komple imar alanına girecek. Bölgede bir uygulama yaparak şahıs yerleri bir tarafa, üniversiteye tahsis edilen hazine yerlerini bir tarafa toplayacağız. Mimarlık Fakültesi’yle Keşan Belediyesi birlikte çalışarak düzgün bir kampüs projesi hazırlanmasını önerdik. Olması gereken de bu. Rektör beye bu alana güzel bir kampüs projesi hazırlanmasını önerdik.  Orada planlanırsa idari binalar, fakülte binaları, öğrenci yurtları, öğretim üyesi lojmanları, spor tesis alanlarının yerleri belli olacak. Zaman içerisinde yapılacak olan yerler plan dahilinde yapılacaktır. Uzun vadede Keşan’a belki başka bölümler gelir. Hemşirelik bölümü mevcut hazine parsellerinden birinin üzerine yapılacak. Bu anlamda yapımına başlanacak olan inşaat ile ilgili bir sıkıntı yok.”

BULGARİSTAN’A GEÇTİM  

Üniversitedeki görüşmenin ardından Bulgaristan’a hareket ettiğini belirten Özcan, “Çapımız büyüdü ve halk oyunları ekiplerimiz var. 23 Nisan’da Bulgaristan’dan Keşan’a gelen ekipten davet geldi. Bölgede ekiplerin gösterilerini izledik. Perşembe günü ise Aspova Valisi ile görüştük. AB fonlarından neler yapabiliriz ile ilgili görüşmelerimiz oldu” dedi.

ANKARA TEMASLARI

Cuma günü ise Ankara’ya gittiğini bildiren Özcan, “Saat 11.00’de partide bir toplantıya katıldım. Cumartesi günü de yenilenebilir enerji kaynakları ile ilgili bir firma ile görüştük. Rüzgar ve güneş enerjisi ile ilgili çalışmalarımız var. 2 saatlik bir görüşme yaptık. 24-26 Haziran tarihlerinde Keşan’a konuyla ilgili olarak bir teknik ekip gelecek.”

Açıklamasını Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi’nde yapılan toplantı hakkında bilgi vererek sürdüren Özcan, şöyle konuştu:  “Toplantıda güncel konular hakkında bilgi verildi. Gezi Parkı ve Kent Konseylerinin yönetişim ile ilgili ne kadar etkili olabileceği konuları görüşüldü. Yerel yönetimlerden sorumlu Gökhan Günaydın bir sunum yaptı. Daha sonra panele geçildi.”

ADAYLIK SÜRECİ 31 TEMMUZ’DA BAŞLAYACAK

Aday adaylıkları süreci ile ilgili genelgenin geldiğini de söyleyen Başkan Özcan, “Aday adaylıkları süreci başlıyor. 31 Temmuz’a kadar belediye başkanlığına, il genel meclislerine ve belediye meclis üyeliklerine aday adaylığı başvurularının yapılması gerekiyor. Yani CHP’den yerel seçimde seçilmek isteyenler 31 Temmuz’a kadar başvurmak zorunda. Yüksek Seçim Kurulu’nun takvimi 1 Ocak’ta başlıyor. Biz de dahil, niyeti olanlar 31 Temmuz’a kadar aday adaylığı başvurumuzu yapmalıyız.” diye konuştu.

“Belediye başkanlığı için tekrar aday olacak mısınız?” sorusunu Özcan, “Zamanı gelince açıklarız.” şeklinde cevapladı.