Aday adaylığı sürecinde yaşanan istifaların ardından yedek üyelerin katılımı ile yeniden oluşturulan  CHP Keşan İlçe Yönetimi, dün Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’ı makamında ziyaret etti.

KOYUNCU: BAŞKANIMIZA BAŞARILAR DİLİYORUZ

İlçe Başkanı Vedat Koyuncu ve yönetim kurulu üyeleri saat 11.00’de Özcan’ın makamına geldi.  Ziyarette ilk olarak İlçe Başkanı Vedat Koyuncu konuştu. Belediye Başkanı Mehmet  Özcan’ın daha önce CHP İlçe Yönetimine yaptığı ziyaret nedeniyle bugün iadeyi ziyarette bulunduklarını belirten Koyuncu, şunları söyledi:  “Sayın başkanımız bizlere görevimizde başarılar diledi. Biz de bundan çok memnun kaldık. İade-i ziyaretin ötesinde Cumhuriyet Halk Partisi büyük bir aile. Aile içersinde bir görüşme olarak da geldik buraya. Hem teşekkür etmeye hem bu akrabalığı ve aile birliğini ortaya koymaya çalıştık. Başkanımıza çalışmalarında başarılar diliyoruz.Kendisine teşekkür ederiz” dedi.

ÖZCAN: AKSAYAN YANLARI TESPİT EDER VE SÜRECİ SAĞLIKLI BİR ŞEKİLDE ATLATIRIZ

Belediye Başkanı Özcan’da yaptığı konuşmada önce CHP İlçe Başkanı Koyuncu ve yönetim kurulu üyelerine “Hoş geldiniz” dedi. Özcan şöyle konuştu: “Şu andaki yönetim kurulumuz, önümüzde bir yerel seçim var. Onu atlatacak. Akabinde herhangi bir yasal değişiklik olmazsa Cumhurbaşkanlığı seçimi var. CHP burada örgütüyle örgüte bağlı kurumlarıyla seçimlere ciddi şekilde hazırlanmak zorunda.Bu yüzden CHP’ye üye olan herkes, ilçe başkanıyla, yönetimiyle, belediye başkanıyla, sade bir üyesiyle partili bile kendisini bir ilçe başkanı bir belediye başkanı olarak görmeli ve bu süreci tamamlamamamız gerekiyor ki sonunda başarı gelsin.Bu camiada da bu heyecan ve bu enerji var.Hayırlısıyla bu önümüzdeki süreyi iyi değerlendirir, aksayan yönlerimizi tespit eder ve bu süreci sağlıklı bir şekilde atlatırız. Hepimizin ortak hedefi bu. Ben bu yüzden ilçe yönetimini tebrik ediyorum ve sadece onlara başarılar dilemiyorum hep beraber Cumhuriyet Halk Partisi olarak başarılar diliyorum.

GENEL MERKEZİN ALDIĞI KARARLAR ÇOK DOĞRU 

Parti yönetiminde görev alanların bir yerlere aday olabilmesi için erkenden bir süre tanındı. Bu bana göre de doğru bir karar. Çünkü yerel ve genel seçimlere 1-2 ay kala ilçe kongresi seçimlerine gitmek zorunda kalınıyordu ve bu da sıkıntı yaratıyordu. Bu sıkıntıları geçmişte yaşadık ama camia birden bire toparlanınca bu pek hissedilmedi. Genel olarak konuşuyorum, partimiz yönetimlerinde bulunan arkadaşlar yönetimden ayrıldılar. Dolayısıyla parti yönetimleri yeniden yapılandırıldı. Yeni yönetime gelen arkadaşların bu süre içersinde partinin yönetim şekline uyum sağlamaları bu süreçte sağlanmış olacak diye düşünüyorum. Genel Merkezin aldığı bu uzatma kararı ve seçim takviminin parti içinde başlamış olması doğru bir karar. Adaylıkların başvuru sürelerinin uzatılması Ankara’nın tasarrufundadır. Muhtemelen genel merkez kendileri bir şeyler düşündü veya tabandan genel merkeze bir takım talepler geldi ki bu süreyi uzattılar. 15 günlük bir süre içersinde bir yerlere gelmek isteyenler ekiplerini meclislerini oluşturacaklar biraz daha uzun süreyi düşünerek aday adayı olacaklar. Ne kadar çok aday adayı olursa parti içerisinde kaliteli talipli yönetim çıkması demektir. Kaliteli meclis listesi çıkması demektir. Bu da aday adaylarının sayısını arttıracaktır.

DEVLET MEMURLARI İÇİN ADAY ADAYLIĞI SÜRECİ BİTMEDİ

İleride bir süreç daha var. Seçim denen olaylar parlamentodan çıkan kanunlarla yürütülür. Bütün partiler de seçim kanununa uymak zorundadır. Devlet memurları ya da kamunda çalışanlar için de seçimlerden 90 gün önce görevinden istifa etmek zorundadır deniliyor. Bu süreci de bütün siyasi partiler beklemek zorunda. Yarın memur olan bir aday çıksa gelse süre 31 Temmuz’da doldu denilemez”  

KOYUNCU: BELEDİYE BAŞKANLARI PARTİ İÇİ EĞİTİME ALINMAYACAK

Özcan’dan sonra tekrar söz alan Koyuncu’da aday adaylarının parti içi eğitime tabi tutulacaklarını belirterek “Yeni gelen bir genelge ile mevcut belediye başkanlarımızın bu eğitime katılmayacakları belirtildi. Bu eğitimden ziyade birlikte çalışma, örgütlü proje üretme güç birliği yapmak. Sıramı beğenmedim yerimi beğenmedim gibi küskünlükleri ortadan kaldırarak parti içi çalışma şeklini empoze etmek için yapılacak çalışmalardır. Bu çok güzel bir çalışma ve eğitim olacaktır” dedi.

 

Basın mensuplarının “Belediye başkanı olarak yeni aday adayı olacak arkadaşlara sizden talep etmeleri durumunda işleyiş ile ilgili eğitim verebilme durumunuz var mı?” sorusuna Özcan, “Neden olmasın? Böyle bir teklif gelirse neden kabul etmeyeyim? Ben partiliyim” dedi.

Soruyla ilgili olarak söz alan Koyuncu ise, CHP’nin bir aile olduğunu ve birbirlerine her zaman destek vereceklerini ve nasıl yardımcı olunması gerekirse, birbirlerine destek olacaklarını kaydetti.

“Henüz adaylığını açıklamayan ancak açıklaması beklenen isimler var. Siz de 30 veya 31 Temmuz’da aday adaylığınızı açıklayacağınızı belirtmiştiniz. Şu anda süre uzatıldı ve aday adaylığı açıklamasını ne zaman yapmayı düşünüyorsunuz?” sorusunu Özcan, “Sürenin sonuna kadar bekleyeceğim. Acelemiz yok” diyerek cevaplandırdı.