Ankara’dan dönen ve dün görevine başlayan Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, yaptığı çalışmalar ve ziyaretler hakkında bilgi verdi.

Ankara ziyaretini, diğer belediye başkan aday adayları gittiği için gerçekleştirmediğini kaydeden Özcan, mevcut çöplük alanının ıslahı için hazırladıkları projeyi Çevre Bakanlığı’na teslim ettiğini, daha sonra da CHP Genel Merkezi’ne geçerek bazı ziyaretler gerçekleştirdiğini söyledi.

HEM ZİYARET HEM TİCARET OLDU

Halen kullanılmakta olan çöplük alanının ıslahı için bundan 3 yıl kadar önce bir proje hazırlattığını hatırlatan Özcan, şöyle konuştu: “Bu 2011’de hazırlattığım bir projeydi ve bu nedenle Çevre Bakanlığı güncelleştirmemizi istedi. Biz de bir ay içerisinde projeyi çizen firmayla temasa geçerek projeyi güncelleştirdik ve ben bu projeyi Çevre Bakanlığı’na teslim ettim. İçinde bulunduğumuz şu günler belediye başkan aday adaylığı sürecinin genel merkezde görüşüldüğü zamanlar. Gitmişken hem projemi bakanlığa teslim ettim hem de genel merkezimize uğradım. Yeni Katı Atık Bertaraf Tesisi’nin inşaatı 5-6 ay sonra bitecek. Bu nedenle mevcut alanın ıslahına başlayacağız. Pahalı da bir proje. Projemizi verdik.”

TAKDİRİ PARTİ KAMUOYUNA BIRAKIYORUM

Geçen Çarşamba günü yapılan CHP MYK toplantısı nedeniyle genel merkezde çok fazla kişiyle görüşme imkanı bulamadığını ancak ertesi günü çok yoğun geçirdiğini ifade eden Mehmet Özcan,   “Ancak Perşembe günü önemli birkaç kişiyle görüşmelerde bulundum. Orası bizim partimizin genel merkezi. Tüm partililer girer çıkar, adeta tavaf edilir. Sonuçta MYK toplanır ve kararını verir. Ben diğer aday adayı arkadaşların 4’ünün birden gideceğini Cumartesi günü öğrenmiştim. Ancak onlar gidiyor diye özellikle gitmedim ve gittikleri yerlere de gitmedim. Çünkü bana bir davet yoktu. İl başkanı, ilçe başkanı, 2 milletvekili beraber görüşmeler yapmış. Basına fotoğraflar yansımış. Bunlar doğaldır. Ancak doğal olmayan tarafı, ben şu andaki belediye başkanıyım ve aday adayıyım. Burada bir örgüt varsa nezaketen beni de alırlar. Artık bunun takdirini parti kamuoyuna bırakıyorum.”

BENCE 15 ARALIKTAN ÖNCE AÇIKLANIR

Basın mensuplarının “Ankara’dan dönen diğer aday adayları Keşan’ın kesin adayının 15 Aralık’ta açıklanacağı yönünde söylemlerde bulundu. Sizin bu konuda bilginiz var mı?” sorusuna Özcan, şu yanıtı verdi: “Aldığım sinyallere göre 15 Aralık’tan önce açıklanacaktır.”

GENEL MERKEZİN ANKET SONUÇLARINI ÖN PLANDA TUTTUĞU DOĞRU

“CHP Genel Merkezi aday belirlemesinde anket sonuçlarını ön planda tutuyor mu?” şeklindeki soruya ise Özcan, “Anketi ön planda tuttukları doğru. Ankette çok yakın çıkan adaylar oluyorsa oralarda üye bazında meyil yoklaması yapılacak. Meyil yoklamasının sonuçları yine MYK’da değerlendirilecek. Muhtemelen önümüzdeki hafta adayın kim olacağı açıklanır” diyerek yanıtladı.