Belediye Başkanı Mehmet Özcan, dün yaptığı açıklamada 7-8 Şubat 2013 tarihinde CHP Genel Merkezi’nin daveti üzerine Ankara da katıldığı toplantı, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun Keşan ziyareti ve iskân ruhsatları hakkında bilgiler verdi.

 

SEÇİMLER İÇİN YAPILACAK ÇALIŞMALAR PLANLANDI

Önce Ankara’da katıldığı toplantıdaki çalışmalarını aktaran Başkan Özcan, “Toplantı il ve ilçe başkanlarının katılımı ile geniş bir toplantı oldu. Bu toplantıda 2014 yılında yapılacak olan yerel seçimler için yapılacak çalışmalar planlandı. Çıkarılan Büyükşehir ve Bütünşehir yasaları da toplantıda görüşülerek yol haritaları belirlendi ve Mayıs ayında yapılacak olan Sosyal Demokrat Belediyecilik Fuarında yapılacak çalışmalar görüşüldü. Ben de hazır toplantı için Ankara’ya gitmişken bölge milletvekillerimiz ile birlikte Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmeler yaptık. Görüşme sonunda da yarın seçim olacakmış gibi herkese çalışmalarının devam etmesi gerektiğini bize iletti. Biz zaten hep bu düşünce ile çalışmaktayız. Toplantı sonunda da fırsat bulduğum sürelerde belediyemizin işleri için birkaç kuruma giderek bilgi alma fırsatı yakaladım ” dedi.

BÖLGE HALKININ BEKLENTİLERİ VAR

 

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun geçen cumartesi günkü Keşan ziyareti hakkında da konuşan Özcan, şunları söyledi: “Sağlık Bakanımızın Edirne Milletvekili olması nedeniyle bölgeye gelmesi çok doğaldır. Biz de devletimizin bakanını en güzel şekilde karşıladık. Umarım bakanımız bölgemize ve ülkemize yararlı projelere imza atar. Bölge halkımızın da doğal olarak eksikler hakkında beklentileri vardır. Ben Kaymakamlık ziyaretinin ardından dile getirdiğim gibi, kendisinin sadece Sağlık Bakanı olarak değil, Bakan olarak bölge ve ülkeye başka alanlarda da katkı sağlayacağını ümit ediyorum. Çünkü Keşan’da sağlık konusunda insanların pek fazla talepleri yok.”

 

VATANDAŞLAR DAİRE ALIRKEN İSKAN RUHSATINA ÇOK DİKKAT ETSİN

 

Yukarı Zaferiye Mahallesi Muhtarı Nedim İşlek’in gündeme getirdiği yeni yapılan binalara müteahhitlerin iskân ruhsatı almaması nedeniyle yaşanan adres beyanı sıkıntısı hakkında da açıklamalarda bulunan Özcan, şu bilgileri verdi: “Kural olarak belediye açısından yönetmelik şu şekilde gerçekleşir. İlk olarak bina yapılacak arsa belediyeye bildirilir ve imar durumu istenir. Alınan imar durumu ile mimara gidilerek proje hazırlatılır. Hazırlanan projeye belediye uygun görürse inşaat ruhsatı verir. Bu ruhsatın geçerlilik süresi 5 yıldır. Oldu ki bina 5 yıl içerisinde bitirilemedi ise yasal olarak inşaat ruhsatı 5 yıl daha uzatılır. En son bina bittiğinde de taahhüt edilen proje ile biten bina aynı mı bu incelenir. 5 yıl içinde yapımı tamamlanan binalara yapı kullanım izni yani iskân ruhsatı talep edilir. Bu iskân ruhsatını alamayanlar genellikle binayı belediyelerin onay verdiği projelerin dışında yapanlardır. İskân ruhsatı verilmeyen binalar adres olarak gösterilemez. Bu nedenle mülk alan vatandaşlar mülk sahibinden aldıkları mülkün iskân ruhsatı var mı diye kontrol etsinler. Çünkü mülk için ödenen paranın içine iskan ruhsatı da dahildir. Vatandaşlarımız buna özellikle dikkat etsinler. Biz iskân ruhsatı için gelen mülk sahiplerine eğer uygunsa ruhsat vermeme gibi bir lüksümüz yok. Ama bazı inşaat sahipleri daha ruhsatı alamadan daireleri satıp vatandaşları içinde oturtmaya devam ediyor. Bunun sonucunda da binaya verilen su ve elektrik şantiye görüldüğü için daha pahalı oluyor. Biz belediye olarak gerekli zorlamaları yapıyoruz. Ancak seçimden seçime çıkan imar affı nedeniyle iskân ruhsatı almaya pek yanaşılmıyor. Ya da hazır biten binaları daha bitmemiş gibi gösterip 5. yıl ilave verilen inşaat ruhsatını çıkartıp vatandaşları dairelerinde oturtuyorlar.”

ANMA TÖRENLERİNE YETİŞEMEDİM

 

Belediye Başkanı Mehmet Özcan, sorulan bir soru üzerine de, 9 Şubat Cumartesi günü saat 15.30 sıralarında Keşan’a döndüğünü ve bu nedenle merhum Belediye Başkanı Mehmet Gemici ve Belediye Meclisi Üyesi İsmail Eker için düzenlenen anma törenlerine katılamadığını sözlerine ekledi.