Belediye Başkanı Mehmet Özcan, dün makamında yaptığı açıklama ile geçen Çarşamba günü Edirne’de gerçekleştirdiği Vali Dursun Ali Şahin ziyareti hakkında bilgi verdi. Gazetecilerin son günlerde Keşan gündemine oturan sağlık turizmi ile sorusunu da cevaplandıran Özcan,Türkiye’nin tıbbi birikimi orta doğu ve Balkanlarda Avrupa seviyesinin üstünde. Yeterli alet ve tesis donatılarıyla Balkanlar’da sağlık turizmi yaratma potansiyelimiz var” dedi.

ENEZ’DEN GELEN ÇÖPLERİN TOPLANMASI İÇİN ÇELEBİ KÖYÜ YAKINLARINA BİR DÜZENEK KURACAĞIZ

Önceki gün saat 15.00’te başlayan ziyarette Vali Şahin ile Keşan’ı yakından ilgilendiren imar ve GÜNEKAB (Güney Edirne Katı Atık Birliği) tarafından Çelebi Köyü yakınlarında bir aktarma istasyonu kurulması konusuyla ilgili görüş alışverişinde bulunduğunu söyleyen Özcan, şöyle konuştu: “GÜNEKAB eliyle Enez’in Çelebi Köyü yakınlarına bir aktarma istasyonu kurmaya niyetlendik. Çünkü Enez ile tesisin kurulduğu alanın arasında 70 km. mesafe var. Enez bölgesinden gelen çöplerin toplanması amacıyla bir düzenek kuracağız. 5 çöp kamyonun alacağı malzemeyi bir TIR’a yükleyerek bertaraf tesisine getirmeyi amaçlıyor. 5 kamyon trafiğe çıkacağına 1 TIR ile atıkları taşıyacağız. 5 dönümlük bir yer baktık. 17-18 dönümlük bir hazine arazisi çıktı. Bu arazi ile ilgili talebi yılbaşından önce İl Çevre Mahalli Kurulu’ndan geçirdik. Şuanda tarımda arazisi olduğu için Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü’nden kamu yararına kullanacağımıza dair yazı alınmamız istendi. Bu kararı görüşmek için gittim. Nasıl bir metot izleyeceğimizi görüştük.”  

DEPOLAMA SAHALARINI DA KONUŞTUK

Vali Şahin ile 1984 İmar Planları’nın revizyonu konusunu da görüştüklerini ifade eden Mehmet Özcan, “Bu revizyonda konut dışı kentsel çalışma alanları ve İpsala ile İstanbul yolu üzerindeki sanayi tesis alanlarını biraz genişletmek istiyoruz. Konut dışı kentsel alanlarda gelişen Keşan’a ileride yetmeyecek. Her ne kadar organize sanayi türü alanlar hazırlanıyor olsa da depolama sahalarına ihtiyaç olacak. Yerimiz kalmadı. İşsizlik var, yatırımcı çekmeye çalışıyorsunuz ancak bazı sorunlarla karşılaşılıyor” dedi.

ÜLKEMİZİN TIBBİ BİRİKİMİ AVRUPA SEVİYESİNİN ÜZERİNDE

Gazetecilerin sorusu üzerine Keşan gündeminde yer alan konulardan biri olan  sağlık turizmi ile ilgili görüşlerini açıklayan Özcan,Bu konuya belediye olarak neden destek vermeyelim. Türkiye’nin tıbbi birikimi orta doğu ve Balkanlarda Avrupa seviyesinin üstünde. Yeterli alet ve tesis donatılarıyla Balkanlar’da sağlık turizmi yaratma potansiyelimiz var. Bu konuda kamu, özel sektör ve üniversiteler birlikte hareket etmeli. Bir takım girişimlerin olduğunu biliyorum. Özendirici kararlar alınmış durumda. Özellikle Ortadoğu’dan hastaya ameliyat, tedavi vb hizmetler için hastaya bin dolar fiyat veriyorlar. Hastanın yanında 5-6 kişi refakatçi olarak geliyor. Bu insanlar harcama yapacak ve ekonomiye müthiş faydası olacak bir gelişme. Bir ameliyat için Almanya’ya giden bir hastanın yanında birçok kişi refakatçi gidiyor. Özel diş klinikleri çok iş yapar. Mevzuatlar ile uyuşturarak Balkanlar ve Avrupa’da vatandaşların sosyal güvencelerini geçerli kılacak şekilde devletlerarası ilişkiler ile kolaylık sağlayacak anlaşmalar yapılmalı. Tedavi masrafları bir kenara, refakatçiler harcama yapacak. Konaklayacak, yemek yiyecek, alışveriş yapacak. Her kesim buna destek vermeli. Bu olaya siyasi gözle hiç bakmadım. Özel hastane kuran bir kişiyim. Bugün 130 kişi ekmek yiyor ve bölgeye hizmet ediyor. Girişimcilik ruhu lazım. Sağlık turizmine kimse hayır diyemez.” diye konuştu.