Sonay CAN

 

Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, dün gazetecilere yönelik açıklamasında, Keşan’daki yerel gündeme dair çeşitli değerlendirmelerde bulundu.

Özcan, dün saat 12.00 sıralarında makamında kabul ettiği basın mensuplarına, Keşan Dallığı, Keşan’ın yeni mahalleleri Paşayiğit ve İzzetiye, belediyeleri kapanan Çamlıca ve Mecidiye, Ramazan Ayı ve Erikli Sahiliyle ilgili açıklamalarda bulundu.

DALLIK 11 MAYIS’TA 

İlk olarak geleneksel Keşan Dallığı konusuna değinen Mehmet Özcan, “Herhangi bir hava muhalefeti olmazsa, 11 Mayıs 2014 Pazar günü Kılıçköy Koruluğu’nda geleneksel dallık şenliğimizi yapacağız.” dedi.

Daha sonra yol onarım ve asfaltlama çalışmaları hakkında bilgi veren Özcan, havaların yağmurlu gitmesinin çalışmaları engellediğini söyledi. Mehmet Özcan, “Asfalt yama çalışmalarımız, yağmur yağışından dolayı başlayamıyor. Özellikle Çamlıkent-Kipa arasındaki bölümden başlayacağız.” şeklinde konuştu.

Özcan, 30 Mart 2014 tarihinde yapılan Yerel Yönetim Seçimleri sonrasında belde belediyesi olma özelliğini kaybeden Çamlıca ve Mecidiye’de, sahillere yönelik ne gibi çalışmalar yapılabileceğini soran bir gazeteciye de “Mecidiye ve Çamlıca belediyelerinin belde sınırları içerisine giren Mecidiye Sahili ve Gökçetepe Sahili, Keşan Belediyesi’nin mücavir alan sınırları içerisinde olmamalarından dolayı, bizim herhangi bir çalışma yapmamız mümkün değil. Oralarla ilgili çalışmalar, Edirne İl Özel İdaresi’nin yetki ve sorumluluğu içerisindedir. Bu belediyelerin kapanacağı 2 yıl öncesinden belli oldu. Bunların sahil kesiminde olduğu biliniyordu ve şimdiye kadar tedbir alınması gerekiyordu. Ayrıca belediyelere ait araçlar da kanun gereği İl Özel İdare Müdürlüğü’ne verildi. En azından belli bir plan-program dahilinde çöplerini toplamak ve yollarını yapmak zorundalar.” diye yanıt verdi.

“HAFTADA BİR GÜN PAŞAYİĞİT VE İZZETİYE’YE GİTMEK İSTİYORUM”

Mehmet Özcan daha sonra, mahalleye dönüşen Paşayiğit ve İzzetiye konusuna değinerek şöyle dedi:  

“İzzetiye’nin su kaynağıyla ilgili 30 bin liralık elektrik döşeme işi vardı. Bu çalışmaya başlayacağız. İzzetiye’ye Keşan’a su getiren hattan saplama yaptık. Mahallenin suyunu buradan veriyoruz. Ancak, daha önceden de Radyolink Yolu üzerindeki kuyulardan köye su getirmek için boru yardımı yapmışız. Bu hat da devrede. Şimdi aynı hatta elektrik çalışması da yaparak, İzzetiye Mahallesi’ne su getireceğiz ve buraya ayrı tarife uygulayacağız. Seçim öncesinde kendilerine böyle bir sözümüz vardı. Haftada bir gün İzzetiye ve Paşayiğit’e gitmek istiyorum. Geçen hafta 23 Nisan törenleri nedeniyle gidemedim. Paşayiğit’te şimdiki muhtarlık binasını belediye irtibat binası olarak kullanıyoruz. İzzetiye’de de binamız olacak.”  

“RAMAZAN AYI YİNE YAZ SEZONUNU ORTADAN BÖLECEK”

Son olarak Erikli ve diğer sahiller konusundaki çalışmalara değinen Özcan, Ramazan ayının, yaz turizm sezonunu yine ikiye böleceğini ifade ederek, “Gereken hazırlıkları yapıyoruz. Altyapı sorunlarını tamamlamaya çalışıyoruz. Biz Keşan Belediyesi olarak 1 Ocak 2014 tarihinden itibaren Erikli Sahili Turizm Geliştirme Kooperatifi’nden kanalizasyon altyapısını devralacaktık. Ancak kooperatiften bize bir mahkeme kararı getirdiler. Bir kooperatif üyesi 2013 yılında yapılan genel kurulun iptali için dava açmış. Bu mahkemenin sonucunu beklememizi istediler. Dolayısıyla devir olmadı.” dedi.

“ALTYAPI KOOPERATİFİN OLSUN, ERİKLİ BİZİMDİR!”

Konuyla ilgili olarak bir gazetecinin; Erikli Sahili Turizm Geliştirme Kooperatifi’nin, sahilde kooperatifin birçok kazanımları olduğu konusunda söylemleri olduğunu hatırlatması üzerine, “Sadece su ve kanalizasyon işleri onlara ait. Altyapı onların olsun ama Erikli sahili bizim! Su işini de DSİ ile çözüyoruz. DSİ Edirne 11. Bölge Müdürlüğü’yle görüştüm. Hatta beni kendileri aradılar. Geçen yıl bir müracaatımız vardı. Mecidiye Göleti’nden sahile su getirme projesi kabul edildi. Bakanlık bu konuyu yeniden ele almış. Kış mevsiminde yağışların az olması ve yaz mevsiminin de kurak geçeceği gerçeğinden hareketle, turistik bölgelere öncelik verme kararı almışlar. Talebimizi yenilememizi istediler. Hemen yeni talep gönderdik ve programa alındı. DSİ ile bu projeyi yapacağız. 30 yılda geri ödeyeceğiz. Çalışma bitince de kooperatifin su şebekesiyle Erikli Sahili’nin alakası kalmayacak! Su şebekesi olduktan sonra da arıtma tesisini mecburen devredecekler.”