Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, gazetemizin dünkü sayısında yer alan “Boyalık, engellileri yalnız bırakmadı” başlıklı haberde AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Boyalık’ın Keşan Belediyesi’ne yönelik eleştirilerine cevap verdi.

Edirne’nin Büyükşehir Belediyesi olma ihtimalini de değerlendiren Özcan açıklamasına, Hüseyin Boyalık’ın “Huzurevi için Belediyenin bir an önce imar planı çıkarması gerekiyor. Hem ortopedik engellilerin hem de huzur evi olarak kullanılabilecek bir engelsiz yaşam merkezi yapmayı planlıyoruz.” şeklindeki eleştirisine, “İktidar partisinin yapamadığı işlere bir başkası engel oluyordur. İmam Hatip nasıl yapılıyor? Niyetine girsinler. Dörtyol Kavşağı’nın rezaletini kimseye göstermiyorlar. İstasyon Mahallesi, Küçükdoğanca kavşağı neyin nesi? Bunları da Keşan Belediyesi yaptırmadı. Engelsiz Yaşam Merkezi yapmanın niyetine girsinler, gelsinler bakın neler oluyor?” şeklinde cevap verdi.

KEŞAN İÇERİSİNDE UÇAKLA MI GEZİYOR?”

Boyalık’ın “Dernek bürosunun önüne bakıyoruz engelsiz yolu var mı? Engelsiz yolu yok ki engellisi olsun! Keşan’da yaşamak engelliler açısında güç bir yer. Bu durumu düzeltmesi gereken yerel yönetimdir.” şeklindeki eleştirilerinin hatırlatılması üzerine Özcan, şunları söyledi: “Kendi yaptıkları yollara baksınlar. Ben altyapıdan geçiyorum. Şu anda doğal gaz çalışmalarımız yapılıyor. Keşan içerisinde uçakla mı geziyor?”

ŞU AN YAPSAK YENİDEN KAZACAĞIZ

“Keşan’daki kamu binalarına baktığımızda engelliler için rampa eksiği yok. Keşan Belediyesi yeni taşındığı binasına biz dile getirdikten sonra rampa yaptırdı. Keşan’ın kaldırımları engelliler için uygun değil.” şeklinde eleştiriye cevap veren Mehmet Özcan, “Kaymakamlığın neresinde var? Altyapıdan geçtik. Keşan’ın kaldırımları eski. Doğal gaz kazılarının ardından düzenleyip, toparlayacağız. Şu an yapsak yeniden kazacağız.” şeklinde konuştu.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANININ ÇOK YETKİSİ VAR

Açıklamasının sonunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Partili Milletvekilleri ile yaptığı toplantıda büyükşehir olmak için aranan nüfus rakamının düşürülmesi gerektiğini söylemesinin ardından Edirne’nin büyükşehir olma ihtimalini değerlendiren Özcan, “Bir ülke içerisinde iki farklı mahalli yapılanma olmaz. Biz klasik belediye sistemi ile yönetiliyoruz. Ama büyükşehir kapsamına girdiğin zaman tüm il sınırları belediyelik olur ve il genel meclisleri kalkar. Bu konuda bir takım sıkıntılar çekiliyor. Bir şekilde Büyükşehir ile klasik belediyecilik şeklinde iki mahalli yapılanma olmamalı. Bu bir geçiş sürecidir. Ya hepsi bütün şehir olur ve özel idareler kalkar ya da eski sisteme dönülür. Tekirdağ yeni bütün şehir oldu. Tüm sınırları belediyelik. Özel idare veya il genel meclisleri yok. Onların yapacağı işleri belediyeler yapmak zorunda. Ona göre de bütçe ayarlanıyor. Yeni bir sistemdir. Avantajları da var dezavantajları da. Büyükşehir belediye başkanının çok yetkileri var. Bütün şehir olduğunda ilçe belediyeleri kalır, belde belediyeleri kalkar. Yol, altyapı işleri, kanalizasyon, içme suyu getirmek, pis su arıtma tesisleri yapmak büyükşehirin işidir.” dedi.

NEREDEN BAKSAN 250 BİN TL PARA HARCAYACAĞIZ

Bugün İlbank’ta görüşmelerde bulunacağını dile getiren Mehmet Özcan, sözlerini şöyle tamamladı: “TOKİ 700 Evler Sosyal Konutları’na rezalet bir kanalizasyon sistemi yapmışlar. Kocadere Göleti’ne akıyor. Yine Keşan Belediyesi’nin sırtına kalacak. Pompaj ile şebekeye vermek zorundalar. Pompaları çalıştırdığın zaman kilitli taşlar arasında sızma oluyor. Bu da Keşan Belediyesi’nin hatası. Belediye yaptırdı değil mi? TOKİ yaptırdı. Nereden baksan 250 bin TL para harcayacağız.”