AYGÜL KONAR

Bütün yolların açık olduğunu ifade eden Özcan, “Buzlanmayla ilgili tehlike arz eden noktalarda tedbirlerimizi aldık. Allaha şükür herhangi bir kaza bela olmadı. Sadece soba ve elektrik kaynaklı bir yangın meydana geldi. Onun dışında trafikle ilgili ciddi bir sıkıntımız olmadı. Geçtiğimiz Cumartesi günü gün boyu kar yağışı olduğu için pazar da kurulamadı.

Kadıköy Barajı’nda yapılan bakımla ilgili de konuşan Mehmet Özcan, “Barajda 10 sene de bir yapılan bir bakım söz konusu. Bizim içme suyu tesislerinde değil. İçme suyu tesislerimizi de su cebri borudan geliyor. 10 yıl önce hem açılır kapanır çelik kapaklar vardı hem de suyu getiren ana boru çeliktir. Bunların kumlama tekniğiyle bakımı yapılıyor. Bakım süresince de borudan su verme işlemini kesiyorlar. Biz daha önce de yaptığımız gibi barajın içine pompalar koyduk. Borularla aşırtarak arıtma tesisine suyu götürdük. Dolayısıyla Keşan’da herhangi bir su sıkıntısı olmadan bakım sürecini atlattık.” dedi.

‘Pazaryerinin üzeri tenteyle kapatılacaktı. Bu konuda bir gelişme var mı?’ şeklindeki soruya cevap veren Mehmet Özcan, sözlerini şöyle sonlandırdı: “O projeyi beğenmedik, ucuz bir projeydi. Daha şık daha estetik, daha güzel bir şey yapmayı düşünüyorum. O projeyi uygun görmedik.”