Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, dün yaptığı açıklamada, gazetemizin 2 Mart 2016 Çarşamba günkü sayısında yer alan “Cavit Deniz: “Mehmet Özcan, öncelikle Çamlıkent’teki yol sorunlarını ele almalıydı” başlıklı haberde Emekli Öğretmen Cavit Deniz’in kendisine yönelttiği eleştirilere cevap verdi. Haldun Taner Parkı’nın yanında bulunan boş alanın 1984 imar planlarında, ticari alan olarak ayrıldığını ancak bugüne kadar bir şey yapılmadığını ifade eden Özcan, “Biz bu işi planladık, ihalesi yapıldı. Yakın zamanda da inşaatına başlanacak. Sayın Cavit Deniz’e soruyorum: Dünyada bir tane dikili ağacın var mı senin? Ben Keşan’a çivi çakmaya, iş yapmaya çalışıyorum. 1984 yılında bu konu ile ilgili vatandaşla konuşulmuş, imar planları tartışılmış. Bize de yapmak düşer. Yeri satmıyorum, heba etmiyorum. Güzelleştirmeye çalışıyorum. Ortaya güzel bir eser, büyük bir park çıkacak. Ayrıca oradaki parkı AVM yapmıyoruz, iş yeri yapacağız.” dedi.

ÇAMLIKENT’TEKİ ÇALIŞMALARI KOMPLE BİTİRECEĞİZ

Cavit Deniz’in “Çamlıkent terk edilmiş ve yolları ilkel bir vaziyettedir.” şeklindeki sözlerine değinen Mehmet Özcan, şunları belirtti: “Geçen yaz Çamlıkent’te yeni bir altyapı geçirdik, sonbaharda bitti. Yazın ortasına kadar da Çamlıkent’teki çalışmaları komple bitireceğiz. Bu sene, yaz erken geleceğe benziyor. Bizim için yazın erken gelmesi bir fırsat ama tarım için tehlike arz ediyor.”

YAĞLI TOHUMLARIN KENDİ MÜLKİYETLERİ

Deniz’in S.S. Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi’nin Çamlıkent’te bulunan deposunun buradan mutlaka kaldırılması gerektiği yönündeki söylemlerinin hatırlatılması üzerine Mehmet Özcan, “Bahse konu alan Yağlı Tohumların kendi mülkiyetinde. Başkasının mülkiyeti için ben dâhil kimsenin ahkâm kesme yetkisi yok. Ne zaman ki satmayı düşünürler, ancak o zaman Belediye Meclisinde bir şeyler düşünülebilir.” ifadelerini kullandı.