Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, dün Çok Amaçlı Pazaryeri Kompleksi’ne ziyarette bulundu. Özcan, burada çalışmaları yerinde inceleyerek, proje ile ilgili yapılan eleştirilere cevap verdi.

Proje çalışmalarını inceleyen Mehmet Özcan, devam eden çalışmalar hakkında yetkililerden de bilgi aldı. Yüklenici firmanın 5 Nisan 2016 tarihinde geçici kabul istediğini belirten Özcan, “İlbank ile belediye geçici kabul heyetlerini oluşturacak. Yasa gereği geçici kabul heyetleri kontrol heyetlerindeki görevlilerden oluşmuyor. İnşaat İlbank ve Keşan Belediyesi kontrolünde gidiyordu. Bu nedenle ayrı bir heyet gelecek. Biz de belediye olarak farklı bir heyet oluşturacağız. Heyet noksanları görecek ve gerekirse ek süre verecek. İşin sonuna geldik.” dedi.

BEN YAPMASAYDIM ELEŞTİRMEYECEKLERDİ

AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Boyalık’ın belediyenin borçlarını ve proje içerisinden Sosyal Güvenlik Kurumu’na yer verilmesi konusundaki eleştirilerine cevap veren Mehmet Özcan, “Buraya bir hareketlilik gelecek. SGK Keşan Merkez Müdürlüğü’ne daha fazla personel verilecek. Keşan-Enez-İpsala üçgenindeki tüm SGK işlemleri Keşan’da yaptırılacak. Vatandaşımızın Edirne’ye gitmesine gerek kalmadan burada işlemleri yapılacak. Niye vermeyelim? Eleştiriler olacak. Muhalefetler ve biz eleştiriye açığız. Ben yapmasaydım eleştirmeyeceklerdi.” şeklinde konuştu.

ONLAR ÜLKENİN MİRASINI YİYOR

Hüseyin Boyalık’ın “Mirası yedi” sözlerine karşılık ise Özcan, şunları belirtti: “Onlar ülkenin mirasını yiyor. Ben miras yemedim. Burada yeni belediye hizmet binası ve otopark dışarısında 300 dükkân kazandırdım. Kim yapmış bugüne kadar? Bu mirasın üzerine miras koymak değil mi? Bunun neresi miras yemek? 19 dönüm alanın üzerine 30 milyon TL’lik yatırım yaptım. Değerini biçsinler. 14 milyon borcumuz 12 milyon TL alacağımız olduğunu söylüyor. Teşekkür ederim. Ne kadar güzel bütçe yapmışlar. 80 milyon bütçesi olan bir yerde 2 milyon açık olması gayet normaldir. Türkiye’nin ne kadar borcu var? Ankara ve İstanbul belediyelerinin borçlarını açıklasınlar. Yeni yönetim muhalefet yapacaklar. Normal karşılıyorum.”