Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Keşan Çöplüğünün rehabilitasyonuna başlandığını belirterek, “Çalışmalar sırasında kötü kokular özellikle yakın çevrede yoğun olarak hissedilecektir. Halkımızdan, 2 ay kadar daha sabır göstermelerini istiyorum.” dedi.

Çöplüğün, o zamanın koşullarında “vahşi depolama” olarak tabir edilen ilkel yöntemle oluşturulduğunu ve 1979 yılından bu yana kullanıldığını hatırlatan Özcan, şunları söyledi: “2004’te göreve geldiğimizde önce Güney Edirne Katı Atık Birliği’ni kurduk, ardından da Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Tesisi için çalışmalara başladık ve tesisi bitirdik. Yeni Katı Atık Tesisi Kasım ayında hizmete girecek ve o tarihten itibaren mevcut çöplüğe çöp atılmayacak. Bununla birlikte vahşi çöplüğün rehabilitasyonunu ihale ettik. Şu anda yüklenici firma burada çalışmalarına başladı. Rehabilitasyon amacıyla çöplerin aktarılması yapılıyor. Bu sırada da, yılların birikimi olan altta kalan çürümüş çöplerden rahatsız edici kokular çıkıyor. Ancak bunu yapmak zorundayız. Rehabilitasyon sonucunda, eski çöplüğün yangınından da, kokusundan da, görüntüsünden de kalıcı olarak kurtulacağız. On yılların sorunu bir günde çözülemiyor. Bu kadar yıldır bu sorunu yaşayan halkımızdan, rehabilitasyon sürecinde de anlayış ve sabır bekliyoruz.”

Mehmet Özcan, başlatılan rehabilitasyon çalışmaları nedeniyle, 8 Eylül 2015 Salı günü saat 15.00‘te çöplük alanında bir tören düzenleneceğini belirterek, törene tüm halkı davet etti.