Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, dün yaptığı açıklamada, Erikli Sahili’nin içme suyu ihtiyacının karşılanması için DSİ Genel Müdürlüğü ile protokol imzaladıklarını ve protokolü bugün elden teslim etmek üzere Ankara’ya gideceğini belirtti.  

Keşan Belediye Meclisi’nin bugün acil bir gündem maddesiyle toplanacağını hatırlatan Özcan, “Geçtiğimiz hafta Perşembe günü gerçekleştirdiğimiz meclis toplantısının ardından, Cuma günü DSİ Genel Müdürlüğü’nden yazı geldi. 2013 Şubat ayında Erikli Sahili’ne içme suyu getirilmesi işini DSİ’ye teklif ettirmiştik. Geçen sene Mart ayında DSİ Genel Müdürlüğü ziyaretimde 2015 proje yatırım programına alındığı ifade edilmişti. Proje hazırlanmış durumda. Mecidiye Göleti’nden Erikli Sahili’ne kaliteli ve yeterli içme suyu getirme projesi DSİ eli ile yapılacak. Bize protokolü gönderdiler. İmzalayıp elden Ankara’ya götüreceğim. Yarın ki meclis toplantısında başkan yetki verilmesi görüşülecek. 30 yılda DSİ’ye geri ödeyeceğiz.” dedi.

ERİKLİ’Yİ DE 2017 YAZINDA BİR ARITMA TESİSİNE KAVUŞTURMUŞ OLURUZ

Mehmet Özcan, proje kapsamında Erikli’nin yanı sıra Mecidiye Sahili’ne de su götürüleceğini dile getirerek, şunları söyledi: “Bir aksilik olmazsa 2017-2018 yazında Erikli’de Mecidiye Göleti’nden gelen arıtılmış temiz, kaliteli içme ve yeterli içme suyuna kavuşulacak. Daha sonra Yayla Sahili’ndeki arıtma tesislerini görüp, Erikli’ye de 2017 yazında bir arıtma tesisine kavuşturmuş oluruz.”

Mehmet Özcan, Makine Mühendisler Odası (MMOB) Edirne Şubesi Keşan Temsilciliği Başkanı Tanju Şapçı’nın Keşan Belediyesi’nin hava kirliliği ile ilgili kestiği cezalar konusundaki eleştirilerine de cevap vererek, “Tanju Şapçı’nın bir siyasi kimliği var. ‘Partizanca bir uygulama yapmayalım’ diye makine mühendisleri odası temsilcisi olarak kendisini denetimlere dahil ettik. Kafa hep aynı. Sopayla vuracaksın. Bu eğitimle olur. Kendisinin verdiği beyanat siyasi.” şeklinde konuştu.