28 Temmuz 2016 Perşembe günü 2016 yılının 2. Trakya Bölgesi CHP’li Belediye Başkanları Buluşması’na katıldığını söyleyen Özcan, “3 ay önce Edirne’de yapılan buluşmanın ardından kararlaştırılmış bir toplantıydı. Aslında Salı günü olacaktı ancak darbe girişiminden dolayı değişiklik oldu. Akabinde de 29 Temmuz 2016 Cuma günü sabah saat 08.30’da Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü’nde randevumuz vardı. AKP İlçe Başkanı ve Ticaret Odası Yönetim Kurulu başkanımızla beraber gittik. Kavşak çalışmaları devam ediyor. Duble yol çalışmalarında Keşan olarak yapılmasını arzu ettiklerimiz var. Yeni yapılacak olan sanayi kavşağında sıkıntılar var. İhalesi yapılmış olan projenin sanayi ve terminal girişlerinde sıkıntı olacağı belliydi. 1,5 saat kadar Karayollarında çalıştık. Yakın zamanda da bölgeye gelecekler. Keşan’ın menfaatleri için bu tür girişimlerde birlikte olmalıyız. Güzel bir toplantı oldu. Keşan’ın menfaatine sonuçlar ortaya çıkacak. Teknik konularda içinizden geçenlerin olabilirliği tartışılıyor. Ama yasal mevzuatlar içerisinde en uygun yatırımın yapılmasında karar kılındı.” diye konuştu.

TEKNİK BİR TOPLANTI YAPTIK VE ÇOK DA VERİMLİ GEÇTİ

2. Trakya Bölgesi CHP’li Belediye Başkanları Buluşması hakkında bilgi veren Özcan, “Gündem olağanüstü hal ile ilgili nasıl davranılmalı, kanun hükmündeki kararnamelerle ilgili bizi ilgilendiren kısımlar tartışıldı. Teknik bir toplantı yaptık ve çok da verimli geçti.” dedi.

DURUMUN TEKRAR ELE ALINMASI KARARI ALINDI

26 Temmuz 2016 Salı günü yapılan Mahalli Çevre Kurulu toplantısından 15 gün önce İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldığını ifade eden Mehmet Özcan, “Toplantıda Ulaştırma Bakanlığı yetkilisi Yayla Balıkçı Barınağı’nın olduğu bölgede yaklaşık 95 bin TL’lik bir istinat duvarı ihalesi olduğunu anlattı. Bunun üzerine söz aldım ve ihalenin dalgakıran işi ile ilgili olup-olmadığını sordum. İhalenin bununla ilgili olamadığını ve dalgakıran işinin imar planının onay aşamasında olduğu bilgisini aldım. İstinat duvarının balık barınağı ihata sınırları olduğunu öğrendik. Bunun üzerine şunları söyledim: ‘1992 yılında yapımına başlanan balıkçı barınağı bittikten sonra ciddi bir kıyı tahribatı oldu. Batı kısmında çok ciddi bir kumsal oluştu. İnsanlar bu kumsala ulaşmak için balıkçı barınağının içerisinden geçmek zorunda kalıyorlar. Başka fiziki imkân yok. Yasalar gereği de balıkçı barınağı yöredeki bir balıkçı kooperatifine kiralanmış. Kira alıyorlar ama vatandaşın da geçmesi lazım.’ dedim. Bu durum Vali Bey’in dikkatini çekti. Durumun tekrar ele alınması kararı alındı. Daha sonda balıkçı barınaklarıyla ilgili genel bir toplantı yapıldı.” şeklinde konuştu.

NE YAPARSANIZ YAPIN BİR İMAR PLANI OLMASI GEREKLİ

Özcan, toplantıda kıyıların kiralanması konusunun da konuşulduğunu söyleyerek, “Müracaatların olduğu ancak şu anda kiralanan 1 metrekare kumsalın olmadığını söylediler. Başvuru yapanlara belge verilmiş. Başvuruların Ankara’ya gönderileceği, Ankara’da değerlendirilerek. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne gönderilecek ve ihale süreci başladıktan sonra kiralama yapılacak. Ama buralarda ‘Ben buraya kiraladım giremezsin’ diye bir şey yok. Sahiller vatandaşların ortak kullanım alanı. Bu furyada da işgallerin olduğunu konuştuk. Benzer durumlar limanlarda da var. Edirne sınırları içerisinde balıkçı barınağı şekilde 4 liman var. Enez, Sultaniçe, Yayla ve İbrice. Bunların en eskisi İbrice Limanı ile ilgili imar planı yapılmamış. İmar planı ile uğraşılan tek yer Yayla Balıkçı Barınağı. O da kıyı tahribatı olduğu için. Denizin içerisine ne yaparsanız yapın bir imar planı olması gerekli. İbrice Limanı yıllardır faaliyette ancak bir imar planı yok. İstanbulların sualtı sporları için merkezi, eğitim yerleri buralar. Baktığımızda limanın üzerindeki yapıların hepsi teorik olarak kaçak. Devletin yasalarını işletmek lazım. Biz İbrice Limanı’nda bir otel olsun istemiyor muyuz? Planlama yok nereye yapacaksın. Kaç yıldır devlet olarak bu sorunları neden çözmedik. Bu üç limanın da imar planları yapılacak. Yapılınca bu keşmekeşlik ortadan kalkar. Yayla Balıkçı Barınağı ile planlar onay aşamasında. Oradan batıda oluşan kumsala gidecek yol bırakılıyor. Ücret konusunda ise barınağı kiralayanların ücret alma hakları olmadığı şeklinde Valiliğin görüşü var.” dedi.