AYŞİN SEÇİL GEZER

Seçim çalışmalarına destek olmak için izin kullanacağını söyleyen Özcan, “2004 yılında seçildiğimden beri her Genel ve Yerel seçimden 20 gün önce seçim çalışmaları için iznimi kullanıyorum. Yarın (bugün) itibariyle seçim çalışmaları için izin kullanacağım. Ercan Ersoylu yerime vekalet edecek.” şeklinde konuştu. 

İNŞAAT PİYASASI DURGUN ÇÜNKÜ BİRÇOK MALZEME DÖVİZ İLE ALINIYOR

 “Konut fiyatları artış gösterdi, toplu konut projeniz vardı. Proje ne durumda?” sorusunu yanıtlayan Mehmet Özcan, şunları söyledi: “Toplu konut için çok talep var. Döviz ile ilgili olaydan dolayı, şu anda belirleyeceğimiz fiyatta yarını göremiyorsun. Belediyeyi zarara uğratmak işimize gelmez. Piyasalar durulsun, bu proje belediyemizin programında, seçimlerden sonra tekrar arkadaşlarla oturup konuşacağız. 6-7 ay varken bu işleri yapmak, vatandaş nezdinde nasıl olur, kısmetse belediyemiz bir daha alındığında toplu konut hamlesi, hem bu arada piyasalar durulur. Önümüzü göremiyorum, o sebepten dolayı, bu da bizim elimizde olan bir şey değil. Düşündüğümüz zaman; demirin tonu 2 bin 600 TL’ydi, şu anda 3 bin 200 TL. İnşaat piyasası durgun çünkü birçok malzeme döviz ile alınıyor. Onun için bekletiyorum. Toplu konut alanında yaklaşık 23 dönümlük bir yerimiz var. Talep geldi bizlere, insanlar bekliyor. Belediyenin toplu konut ile ilgili tescili var. Özel sektörden kesinlikle daha ucuza vereceğiz.” 

TRAKYA’NIN EN BÜYÜK HAYVAN BARINAĞI OLACAK

Gelecek projelerden de bahseden Özcan hayvan barınağı için temel atılacağı müjdesini verdi. Mehmet Özcan, şu ifadeleri kullandı: “Yakın zamanda hayvan barınağının temelini atacağız. İhalesi yapıldı. Yer teslimi yaptık. Bölgenin, Trakya’nın en büyük hayvan barınağı olacak. Köpek barınağı değil, hayvan barınağı olacak. Örneğin bazen başıboş büyük hayvanlar olabiliyor. Başıboş hayvanların da burada barınma imkanı olacak. Kadıköy Barajı içme suyu tesislerinde güneş enerji projemiz var. O projenin de her şeyi bitti, ihale ve yapım süreci kaldı. Seçim sonunda onun çalışmalarına başlayacağım. Oradaki enerji ihtiyacımızı karşılayacak bir yatırım, ilk defa belediye olarak yenilenebilir enerji kaynağını kullanacağız. Uzunköprü 100 megawattlık yaptı ama bizim ki 15 katı olacak.” 

TEKNİK OLARAK BİLGİLENDİRMEK İSTİYORUZ

Atık su arıtma tesisini tanıtacaklarını ve vatandaşlar için teknik bilgiler vereceklerini açıklayan Özcan, “Atık su arıtma tesisimiz 6 aydır çalışıyor, vatandaşlara ve mahallelere araçlar gönderip göstermek istiyoruz. Her mahalleden araçlarla vatandaşlarımızı getirip, teknik olarak bilgilendirmek istiyoruz. Bertaraf tesislerini ve yeni yapılacak olan hayvan barınağının olduğu yeri göstereceğiz. Bunlar önemli çevre yatırımları. Edirne yarın atık su arıtma tesislerine temel atacak.” dedi. 

GARANTİSİ YOK

“Uzunköprü ve Meriç Belediyesi’ne İŞKUR’dan personel alımı yapılmış, Keşan Belediyesi’nde böyle bir şey var mı?” sorusuna cevap veren Mehmet Özcan, açıklamasını şöyle sonlandırdı: “Yok. İşe girerken İktidar partisi işe almış oluyor, 6 aylığına alacaksın, çıkarken de belediye çıkardı diyorlar. Garantisi yok.”