Toplantıda nelerin konuşulduğu hakkında bilgi vererek söze başlayan Özcan, şunları söyledi: “Vilayet içerisinde o ilin sınırları içerisinde devlet yatırımları nedir? Kaç proje var? Ne kadar ödeneği var? Projelerin ne kadarı bitmek üzere? Kaç tanesi bitti? Kaç tanesi başlayacak? Edirne genelinde bunların bilgisini aldık. Yayla balıkçı barınağının istinat duvarı ihalesi yapılmış. Orada söz aldım. Bunun deniz içerisindeki dalga kıran mı yoksa başka bir şey mi olduğunu sordum. Dalga kıran değilmiş ve imar planları onay aşamasındaymış. Onun bilgisini aldım. Yayla balıkçı barınağında kiralanan yer ile ilgili vatandaşlara problem çıktığı yönünde tartışmalar oldu. Oradan buraya bir heyet gelecek. Çarşamba günü il kordinasyondan sorumlu birisi beni aradı. Yerinde gelip görülmesini söyledim. Biz planları çıkarıp gösteririz. Neleri kiralanmış bakılır. Vatandaş oradan bir yola çıkacak. Tabi bir kurumun birbirine onayı gerekli oluyor. Sonradan bizim üzerimize kaldığını belediyenin yapmadığının söylendiğini belirttim.”

İMAR PLAN TADİLATI YAPMAMIZ MÜMKÜN DEĞİL

Basın mensuplarının, duvarın bittiği yerdeki açık alanın aslında tamamlanması gerektiğinin ve orada yol olmadığını söylenmesi üzerine Özcan, “Evet orada yol görülmüyor. Ama bir şekilde vatandaşın geçmesi için açmalar gerekiyor. İmar plan tadilatı yapmamız mümkün değil. 1/25000’likler bitmedi. Ama oradan pratik bir çözümle fiili bir yol açılır ve vatandaşın geçmesi için yol verilebilir. Sanıyorum önümüzdeki hafta içerisinde bir heyet gelecek.” dedi.

PROBLEM OLAN HAVUZ ÇIKARILIP TEKRAR YENİSİ YAPILACAKMIŞ

Özcan, açıklamasına şöyle devam etti: “Ardından bizim DSİ yatırımları içerisinde 11. Bölge müdür konuştuktan sonra söz aldım. Dedim ki 2011 yılında Ergene’yi kurtarma operasyonu kapsamında bakanlar kurulu kararıyla Trakya’da ki 12 yerleşim yerine DSİ eliyle Atık Su Arıtma Tesisi yapılma kararı alınmıştı. Bizde 2011 yılının Mayıs ayında protokol imzaladık. 2014’ün Mart ayından temel atma töreni oldu. 2014 Aralık’ta bitecek diye 2 bakan huzurunda söz verilmişti hatırlarsanız. Orada bir zemin problemi oldu. Zemin suyunda son çökelti havuzlarından biri bir metre yukarı fırladı. Sonra DSİ geldi. Burada drenaj çalışmalarını yaptı. Ne aşamadasınız bilgi alamıyorum dedim. Problem olan havuzu çıkarıp tekrar yenisi yapılacakmış. 11. Bölge Müdürlüğü muhtemelen Eylül ayı içerisinde kullanıma başlanacağı söyledi.”

ORADA NERESİ DAVALIK DEĞİL!

Erikli Sahili’nde bulunan ve önceleri Turizm Danışma Ofisi olarak kullanılan yerin şu an kafeterya olarak işletilmesi konusuna da değinen Özcan, “Orasını yapalı çok zaman geçti. Orası şu an park olarak işletiliyor. Davalı parsellerin içinde olduğunu söylüyor da orada neresi davalık değil! Oradaki kötü görüntüyü kurtarmak için orasını park yaptık.” diye konuştu.