Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, dün yaptığı açıklamada, Dörtyol kavşağı ile Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Tesisi ve Belediyenin hayvan barınağına yapılacak düzenlemeler hakkında Karayolları 1. Bölge Müdürlüğüyle yaptığı görüşme hakkında bilgi verdi. Özcan, Dörtyol Kavşağı ile ilgili yapılan toplantı hakkında da değerlendirmede bulundu.

Açılım inşaat firmasından bir yetkili ve bölgenin karayolları kontrol mühendisiyle buluştuklarını ifade eden Özcan, “Dörtyol kavşağıyla ilgili bazı sorunlar var onları görüştük. Oraya iki tane durak yeri koymayı önerdik. Durakları, İpsala yolu üzerinde Kipa marketin önünde bulunan yer ve oranın karşısına yapmayı planlıyoruz. Bununla ilgili yazışmalar yapacağız. Ayrıca Kavşağın İpsala yolu altında kalan kısmında durakların arasına üst geçit talebimiz olacak.” şeklinde konuştu.

TAHSİS ALANININ İÇERİSİNDEN YOLA GİRİŞ VE ÇIKIŞ VERİLECEK

Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Tesisi ile hayvan barınağı olarak alınan yerin yol imar planlarının kontrol mühendisi tarafından İstanbul Karayolları Bölge Müdürlüğüne onaylatıldığını söyleyen Özcan, “Katı atık tesisinin oradaki yol bozuktu ve tarlalık bir alandan giriliyordu. Yakın zamanda orada tahsis alanının içerisinde bir yerden yola giriş ve çıkış verilecek. Köpek barınağı olarak tahsis edilen yerin de giriş ve çıkışları onaylatıldı.” dedi.

PAZARYERİ KOMPLEKSİNDEN GAZDAŞ’A BİR YER VERİLECEK

Özcan, GAZDAŞ firmasının ‘Aralık ayına kadar Keşan’ın yarısına doğalgaz döşeyeceğiz.’ sözüne şu an uygun olarak hareket ettiğini söyleyerek, yakın zamanda pazaryeri kompleksinden GAZDAŞ’a bir yer verileceğini ifade etti.

TOPLANTIMIZDA ÜCRET BELİRLENMESİNİ DE GÜNDEME GETİRDİK

Pazaryeri kompleksinin otopark ücretlerinin belirlenmesiyle ilgili soruya cevap veren Mehmet Özcan, “Son meclis toplantımızda ücret belirlenmesini de gündeme getirdik. Bu tür ücret tarifelerinin yapılandırılması için plan-bütçe komisyonuna havale edilmesi gerekiyor. Plan-bütçe komisyonunda görüşülüp tekrar meclise gelmesi ve 2. oturumun yapılması gerekiyor. Kanunda da 5 gün sonra 2. oturumun yapılacağı belirtiyor. Araya da bayram tatili girdiği için 5 günden fazla oluyor. Bu yüzden otopark ücretlerinin görüşülmesini önümüzdeki ayın meclisine erteledik. Orada ücret tarifelerini belirledikten sonra belki 19 Kasım’daki açılışı kadar belki yılbaşına kadar ücret alınmasın diye meclisten net bir karar çıkaracağız.” şeklinde konuştu.