AYŞİN SEÇİL GEZER

Geçen hafta içerisinde Bulgaristan’a ziyarette bulunduğunu hatırlatan Özcan, “Trakya Belediyeler Birliği Encümen Üyesi olarak, Bulgaristan’ın Yambol şehrine bağlı bir ilçede düzenlenen toplantıya katıldım. Toplantıda, ikili ilişkiler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.” dedi.

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte yapılacak çalışmalar hakkında konuşan Mehmet Özcan, şunları söyledi: “Belediye olarak kış mevsimini projelendirmelerle geçirdik. Asfalt şantiyesinin bakımını yaptık ve bitirdik. Dün itibariyle acil olan yerlerdeki tamiratlara başlandı. Daha sonra da asfaltlama çalışmalarına tam gazla devam edeceğiz. Ayrıca taş ihaleleri yapılacak. Meydan düzenlemesi için yapılan ihale hazırlıkları sona erdi ve kamu ihale kurumuna vereceğiz. Bunun yanı sıra; 12 Nisan’da yeni açtığımız yerlerle ilgili parkomat ihalesi yapılacak. Yazlıklarla ilgili olarak taş alımlarımız olacak.”

GEREKLİ TOPARLAMALARI YAPACAĞIZ

Özcan sözlerine şöyle devam etti: “Kanalizasyon alt yapı çalışmalarına 2005 yılında başladık. Çalışmalarımızda Ayakkabıcılar Caddesi ve Uğur Mumcu Caddesi’nin altyapısının idare edeceği ifade edilmişti. Buraların alt yapısına dokunulmamıştı. Sadece burada bir noksanımız kaldı. Yakın zaman içerisinde ofislerin bulunduğu mevkide yağmur suyuyla ilgili sıkıntı vardı ve buraları bitirdik. Gerekli toparlamaları yapacağız. Kısacası makyaj ve güzelleştirme işlemlerini yapacağız.”

GEREKLİ DÜZENLEME YAPILDI

Taşeron işçilerin geçiş süreçleri hakkında değerlendirmelerde bulunan Mehmet Özcan, “Taşeron işçilerle ilgili ciddi bir sıkıntı yaşamadan geçiş sürecini tamamladık. 3 Nisan itibariyle Kanun Hükmündeki Kararnamenin gösterdiği kriterler doğrultusunda 295 kişi, kadrolu işçi konumuna geçti. Bu işçilerden 7 kişi eski hükümlü niteliğinde olması nedeniyle elenmişti. Daha sonra bu konuda gerekli düzenleme yapıldı. Tecavüz suçları ve devlete yönelik suçlar haricindeki eski hükümlüleri, işe alınması konusunda bilgi geldi. Bu çerçevede; 7 kişiyi dün itibariyle işe başlattık. Şu anda sıkıntımız kalmadı.” şeklinde konuştu.

KEŞAN İÇİN BU BARINAK SON DERECE İYİ OLACAK

12 Nisan’da hayvan barınağının ihalesinin olacağının altını çizen Özcan sözlerine şöyle devam etti: “Bu konuda son aşamaya geldik. Çöp tesislerinin karşısındaki 72 bin metrekarelik alanda hayvan barınağı yapacağız. Bakanlık barınak için yüzde 50 hibe verecek. Hayvanların bakıldığı, ıslah ve tedavi edildiği bir mekan kazandırılmış olacak. Bu büyüklükte kurulan bir hayvan barınağını ben duymadım. Keşan için bu barınak son derece iyi olacak.”

ULAŞIM TESİS ALANI ESKİ HALİNE GETİRİLECEK

Mehmet Özcan sözlerine şöyle devam etti: “Erikli’deki ulaşım tesis alanı konusunda birileri mera olduğu yönünde söylemlerde bulunmuştu. Müfettişler gerekli incelemelerde bulundu ve haksız olunduğu görüldü. Sezon başına kadar ulaşım tesis alanı eski haline getirilecek. İmar kirliliği yaratan yerler kaldırılıyor. Yayla’da bu tip sorunlar yok.”

MADDE BAĞIMLILARI YÖNELİK BİR POLİKLİNİK YAPILMASINI İSTEDİK

Özcan, sözlerini şöyle tamamladı: “Sağlık Bakanlığı’na tahsis ettiğimiz 4 dönüme yakın alanın yanı sıra; 5 dönüme yakın bir alan daha vereceğiz. Diğer tahsis edilen yerde yapılacak proje içerisine madde bağımlıları yönelik bir poliklinik yapılmasını istedik. Olumlu yönde bir cevap geldi. Kısacası, Keşan’a devlet eliyle, 30 milyon-35 milyon liralık bir yatırım gelecek. Yatırımların gelmesi konusunda muhalefetlik yapmanın bir anlamı yok. Burada kazanacak olan Keşan’dır.”